Segueix-nos
20/07/2021
Talent jove i de proximitat en la novena edició del PoésArt
La terrassa del Teatre d’Artà acollirà els actes del festival divendres i dissabte d'aquesta setmana, dies 23 i 24 de juliol respectivament

El festival de poesia PoésArt arriba a la seva novena edició, adaptat als temps actuals però celebrant-se ininterrompudament. La terrassa del Teatre d’Artà acollirà de nou els actes del festival (cartell), que tindran lloc els dies 23 i 24 de juliol a Artà i que comptaran amb una presentació-homenatge a Damià Huguet, un espectacle de poesia i música i un concert de cloenda, apostant pel talent més jove i de proximitat.Tots els actes es celebraran a la terrassa del Teatre d’Artà (Ciutat, 1), seran gratuïts i sense reserva prèvia.

El festival comença el divendres 23 de juliol a les 20 h amb una presentació de La pell quan plou (AdiA Edicions, 2021), una antologia de l’obra de Damià Huguet, enguany que es celebra el seu any de commemoració, que anirà a càrrec del seu editor, Pau Vadell, i de Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària. L’acte acabarà amb un diàleg entre els versos d’Huguet i de quatre poetes actuals: del també campaner Miquel Àngel Adrover i dels poetes de Llevant Joan Cabalgante, Lola Garcia i Neus Ribas Moll.

L’espectacle del dissabte 24 a les 20h, dirigit per Ivan Martín, comptarà amb el poeta català Lluís Calvo i els mallorquins Joan Tomàs Martínez, Antònia Monroig i Sara Rivera i la música la posarà Marcel Pich. Finalment, es podrà gaudir del concert de Jorra Santiago, de Jorra i Gomorra, en format duet.

L’acte començarà amb una sonada de l’Estol de Xeremiers d’Artà, a cura de la delegació de l’OCB artanenca, I serà inaugurat per la directora insular de cultura del Govern de Mallorca, Maria Pastor, Mateu Malondra, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Manolo Galán, batle d’Artà, I M. Antònia Massanet, directora del festival.

En aquesta edició, es compta amb el poeta Lluís Calvo, un poeta d’una vastíssima obra I de reconeguda trajectòria, molt premiat I celebrat per la crítica, amb guardons com el Carles Riba, el Serra d’Or o el Jocs Florals, I que fa anys que no se l’ha pogut escoltar a Mallorca.

Al seu costat, tres veus joves de Mallorca: Joan Tomàs Martínez, actor, dramaturg, especialista en teatre i poeta , guanyador dels premis Costa Llobera i del Bernat Vidal i Tomàs; i dues poetes inèdites: Sara Rivera Martorell, integrant del col.lectiu poètico-feminista La Trenza i que està a punt de publicar el seu primer llibre amb la nova Editorial Moll, i Antònia Monroig Monroig, dissenyadora gràfica –des de fa 5 anys ho és del festival PoésArt–, artista multidisciplinar i músic que l’any 2018 va guanyar el 2n premi del Certamen Manel Marí de Poesia, dins l’Art Jove.

En aquest acte, els versos dels poetes s’intercalaran amb cançons de Guillem d’Efak interpretades pel cantautor també manacorí Marcel Pich. Com a cloenda del festival, el també manacorí Jorra Santiago, cantant i compositor del grup Jorra i Gomorra, premi Enderrock al millor disc revelació del 2019, oferirà amb el multiinstrumentista Toni Llull una sessió del seu pop radiant i iconoclasta.

Tornar a d'alt