Segueix-nos
18/07/2021
Un crespó negre penja a l'Ajuntament per recordar el cop d'estat produït a Espanya fa 85 anys
L'Ajuntament s'adhereix a la proposta de l'Associació Memòria de Mallorca

L'Ajuntament d'Artà ha aprovat per àmplia majoria una declaració institucional a proposta de  l'Associació Memòria de Mallorca per recordar el cop d'Estat produït a Espanya fa 85 anys. 

El 18 de juliol de 1936. un sector de l'excèrcit espanyol, amb el suport dels partits de dreta, dugué un cop d'estat contra el Govern legal i legítim de la II República Espanyola. Aquest fet desencadenà una cruenta guerra civil que causà milers de víctimes i desembocà en una llarga i repressiva dictadura de caire feixista. Aquesta efemèride ens transllada a anys difícils i traumàtics, però, tot i el dolor que ens produeix, és necessari que recordem els homes i dones que lluitaren per la democràcia durant la guerra i els difícils anys de la postguerra i la dictadura. Cal que recordem el seu patiment per extreure'n una valuosa lliçó sobre el significat de la paraula llibertat, i la seva pèrdua.

Per això, l'Ajuntament ha col·locat un crespó negre a la façana de l'Ajuntament i fa pública aquesta declaració (vegeu-la aquí) en senyal de rebuig al cop d'estat que es va produir contra la Segona República, que es va materialitzar el 18 de juliol de 1936, i totes les conseqüències que se'n van derivar.

Imatge de la façana de l'Ajuntament

Documents relacionats
Tornar a d'alt