Segueix-nos
09/04/2021
9 d’abril: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
El Centre de Salut d’Artà notifica avui cinc casos de Covid-19 actius al municipi, un manco que fa 10 dies; A partir del dilluns es podran tornar a reunir fins a 6 persones d’un màxim de dos nuclis de convivència en espais privats

Avui són cinc els casos de Covid-19 actius al municipi d'Artà notificats pel centre de salut, el que suposa una minva d'un cas respecte al passat 31 de març, abans de les festes de Pasqua, quan n'hi havia sis. La tendència a Artà és bona i el número de contagis és baix, però l'Ajuntament continua recomanant prudència i el compliment de les mesures fixades pel Govern. Aquestes mesures, precisament, han canviat lleugerament després del Consell de Govern extraordinari que ha tengut lloc avui divendres 9 d’abril. S'han aixecat algunes de les restriccions acordades en el si del Consell Interterritorial de Salut per evitar la propagació del SARS-CoV-2 una vegada transcorregudes les festes de Pasqua.

Increment de la propagació de la Covid-19 a Mallorca

El diagnòstic de casos de les darreres setmanes confirma a hores d’ara un increment de la propagació de la COVID-19 a les illes de Mallorca, Menorca i Formentera, i una estabilització a l’illa d’Eivissa. Segons apunta l’informe del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, la situació continua recordant els inicis de la segona i tercera onades. Així mateix, tal com apunten els experts, és especialment preocupant el possible increment dels casos de COVID-19 després dels dies de vacances de la Setmana Santa, de la major activitat social associada i de l’increment de la mobilitat nacional i internacional. Per tot això, l’informe recomana prudència màxima, més encara en confirmar-se la incidència ascendent a altres CA i al continent europeu. El Govern manté la decisió de programar una desescalada lenta i segura per evitar augments sobtats de contagis, que poden posar en risc la salut dels ciutadans, així com comprometre el procés de vacunació que ara comença a repuntar amb l’arribada de més dosis a les Illes Balears.

Reunions de sis persones de dos nuclis a interiors

Tot i això sí que es relaxaran les mesures adoptades en l’àmbit estatal durant les festes de Pasqua i, per tant, a partir del dilluns 12 d’abril es podran tornar a reunir fins a 6 persones d’un màxim de dos nuclis de convivència en espais privats a totes les Illes Balears. També s’aixecarà el tancament perimetral de la comunitat, per la qual cosa es podrà sortir de l’arxipèlag i accedir-hi sense limitacions, més enllà de l’exigència de les proves sanitàries requerides, que es mantenen.

Pel que fa als nivells d’alerta sanitària, Mallorca seguirà en el nivell 2. Només es contempla un canvi: la reobertura dels espais comuns (com ara jacuzzis i spa) en establiments d’hoteleria.

Les noves mesures entraran en vigor demà dissabte, una vegada publicades al BOIB, excepte les que es regulen a través del Decret de Presidenta (perimetratge autonòmic i limitació de reunions socials i familiars), que seran vigents des de dilluns.

Tornar a d'alt