Segueix-nos
06/04/2021
El ‘nou’ mercat cobert d’Artà obri les seves portes
La reforma i rehabilitació de l’edifici municipal ha permès la modernització d’un espai que, sense perdre la seva funció actual, podrà ser destinat per acollir actes i activitats de diferent caire

El Mercat Municipal d’Artà o mercat cobert ha obert avui les seves portes a la gent després de mesos d’obres. Ho ha fet en dia de mercat i aplicant les mesures sanitàries de prevenció, amb una sola entrada i sortida habilitades i amb els informadors Covid-19 pendents del trànsit de gent. La reforma, consolidació estructural, rehabilitació i adequació d’usos de l’emblemàtic edifici situat a la plaça del Conqueridor permetrà al municipi comptar amb un espai modern i diàfan que a banda de conservar la seva actual funció de mercat agroalimentari els dimarts, podrà ser destinat a altres usos de diferent caire la resta de dies de la setmana.

La intervenció, que ha tengut en compte les particularitats d’un edifici inclòs en el Catàleg de Protecció del Patrimoni històric i cultural d’Artà, ha permès reforçar la coberta del mercat, millorant la seva consistència i seguretat, renovar les instal·lacions elèctriques, de fontaneria i climatització, renovar el sòl i reorganitzar els espais interiors, entre d’altres.

Un dels objectius del nou edifici és possibilitar la millora de l’oferta lúdica i d’activitats al municipi, per la qual cosa s’ha convertit en una instal·lació versàtil, còmoda, funcional i preparada per ser adaptada a les necessitats de demanda social de la gent.

El pressupost del projecte ha estat de 645.816,47 euros, una part (458.735,80 euros) dels quals provenia de la convocatòria de 2017 del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) de millora de les infraestructures i els productes turístics de Mallorca, i la resta (187.080.67€), del propi Ajuntament.

Tornar a d'alt