Segueix-nos
19/03/2021
19 de març: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
El municipi d’Artà continua sense casos actius de Covid-19 per tercer divendres consecutiu, segons dades del Centre de Salut. Mallorca continua en el nivell 2 d'alerta sanitària

El municipi d'Artà no presenta cap cas de Covid-19, segons ha comunicat avui el Centre de Salut, el que suposa el tercer divendres consecutiu sense incidència epidemiològica i mostra el nivell d'implicació de la gent del municipi. Gràcies. 

Per altra banda, l'illa de Mallorca continua en el nivell 2 d'alerta sanitària, amb una sèrie de mesures que estaran vigents, en principi, fins l'11 d'abril. Us recordam que en l'àmbit de la restauració, les noves mesures s'activaren el passat dilluns, quan es contemplà l’obertura d’interiors de bars i restaurants fins a un aforament del 30%, amb un màxim de quatre persones per taula, provinents de dos nuclis de convivència. Les barres estan prohibides i els interiors tancaran a les 17 hores. Es continua permetent el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 h, amb un aforament del 50% i un màxim de 4 comensals de dos nuclis de convivència diferents. Caldrà publicitar l’aforament interior i exterior.

 

Us recordam quines són les mesures vigents:

Reunions socials

Les reunions socials i familiars es mantenen en un màxim de sis persones en dos nuclis de convivència. Tenen la consideració de reunions familiars o socials les celebracions d’aniversaris. Malgrat això, entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars a espais privats només podran tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència. El toc de queda es manté a les 22 hores.

Comerç

Pel que fa al petit comerç, s’amplia l’aforament dels establiments comercials del 50% al 75%, i es manté el tancament a les 20 hores, llevat de les benzineres i establiments dedicats al comerç essencial.

Centres Comercials i grans superfícies

Es manté l’aforament del 50% entre setmana, però si fins ara tant els centres comercials com les grans superfícies havien de tancar en cap de setmana i festiu, a partir d’ara es permet la seva obertura amb un 30% d’aforament en dissabtes. El tancament es manté a les 20 hores.

Platges

Es permetrà l’accés a platges, que romandran tancades els vespres; els ajuntaments regularan l’horari de tancament. Els grups màxims seran de sis persones, provinents de dos grups de convivència. L’ús de les mascaretes a les reunions socials a les platges serà obligatori.

Activitats físiques a l’aire lliure sense contacte (incloent excursions)

Llevat dels supòsits en què s’estableix específicament una altra cosa, es pot fer activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les excursions, en grups d’un màxim de 10 persones.

Parcs i zones d’esbarjo a l’aire lliure

Tancats al vespre. Ús obligatori de mascareta a reunions socials a aquests espais, exceptuant exclusivament el moment d’ingesta d’aliments o begudes.

Sales de musculació

Les sales d’activitats dirigides poden romandre obertes al públic amb una reducció de la capacitat del 30% de cabuda màxima autoritzada habitual, i es permet la presència simultània d’un grup de màxim 10 persones en activitats de baixa intensitat i de 6 en les activitats d’alta intensitat, sempre amb mascareta. Les sales de musculació poden obrir amb un 30% d’aforament i mascareta obligatòria. És obligatòria la presència de mesuradors i la ventilació. Els vestuaris podran tenir una capacitat al 30%, permetent l’ús de dutxes, de forma alternada.

Cerimònies: (noces, bateigs, vetlles, enterraments...): Es recomana posposar la celebració de cerimònies i celebracions nupcials civils o religioses, primeres comunions i batejos. Si es celebren, hauran de fer-se amb 10 persones en exteriors i 6 interiors amb un aforament del 30% en interiors.

Llocs de culte: Es passa del 30% al 50% d’aforament.

Centres sociosanitaris: Fins ara les visites estaven limitades a una per resident i d’una hora al dia, ara es permeten les visites. Les sortides, es permeten com fins ara.

Centres recreatius de gent gran: Fins ara a Mallorca només podien fer activitats dirigides amb grups de sis persones amb un aforament del 30% i estava prohibit el servei de bar i la ingesta d’aliments. Ara es manté igual, però amb un aforament màxim del 50%.

Acadèmies de ball:  L’aforament es manté en el 30% i es permeten grups de 6 per a activitats de baixa intensitat i grups de 10 persones per a activitats d’alta intensitat, sempre amb mascareta.

Establiments de jocs i apostes: Fins ara estaven tancats. Ara es permet un aforament del 30% i han de tancar a les 17 hores.

Zones interiors d’instal·lacions i centres esportius: Es manté l’ús de vestidors al 30%, excepte per als esports d’equip o de contacte (si no es per desplaçament entre illes o estatal). I es manté la prohibició de l’ús de dutxes. A partir d’ara, a més, per a la resta d’instal·lacions esportives (no sales de musculació o activitats dirigides), 50% d’aforament.

Acadèmies, autoescoles i altres centres de formació no reglada. Es manté el 50% de l’aforament (els cursos del SOIB, al 100%).

Centres d’oci infantil: Es manté l’aforament del 50% i es passa de grups de 6 a grups de 10. Es permet menjar i beure durant 30 minuts. 

Centres recreatius de joves: Es mantenen al 50% d’aforament, però els grups passen de 6 persones a interiors i 10 a exteriors a grups de 10 persones màxim en qualsevol cas.

Pràctica esportiva federada i professional: Fins ara es permetia un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 12 anys. A partir d’ara, es permeten la pràctica i un màxim de tres entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contactes, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 6 anys. I es permeten les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, però només es podrà competir en l’àmbit insular.

Esdeveniments esportius: Fins ara no es permetia públic. A partir d’ara, en les competicions esportives d’àmbit estatal l’aforament serà de 200 interior (25% d’aforament) i 400 exterior (50% d’aforament).

Cinemes i circs de carpa: Es manté l’aforament del 50% i es permet un aforament del 40% amb possibilitat de consumir aliments i begudes.

Teatres, auditoris i espais similars: Fins ara es permetia un 50% d’aforament a teatres i auditoris i un 30% a ‘espais similars’ tancats amb un màxim de 100 persones. Ara es manté l’aforament del 50% per a teatres i auditoris i s’incrementa al 50% el dels ‘espais similars’, amb un màxim de 200 persones en espais tancats interiors i 400 en exteriors.

Biblioteques, arxius, museus...: Es manté l’aforament màxim del 50%.

Transport públic: Es manté, per als autobusos interurbans, la limitació de només admetre passatgers asseguts i, per al tren i metro, la limitació d’ocupar només els seients i les places de persones dretes senyalitzades.

Documents relacionats
Tornar a d'alt