Segueix-nos
12/03/2021
12 de març: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
El municipi d’Artà continua sense casos actius de Covid-19, segons dades del Centre de Salut. Mallorca passa a nivell 2 d'alerta sanitària, amb una flexibilització de les mesures que s’allargarà fins l’11 d’abril

El Centre de Salut d'Artà ha comunicat avui que Artà no presenta cap cas actiu de Covid-19. El municipi està d’enhorabona ja que el nivell d’incidència durant la darrera setmana ha estat inexistent. L’Ajuntament agraeix la gent d’Artà i de la Colònia de Sant Pere els sacrificis que ha realitzat durant els darrers mesos, que han permès arribar a aquesta situació.

Mallorca, en nivell 2 d’alerta

Per altra banda, el Govern de les Illes Balears anuncià ahir la modificació de les mesures que entraran en vigor els propers dies a Mallorca per contenir l’expansió de la COVID-19, amb l’aplicació del nivell dos que suposa una rebaixa en determinades restriccions respecte a la quinzena anterior, i que s’aplicaran durant les pròximes setmanes. En concret, les mesures es comencen a aplicar des de dissabte, 13, excepte les que afecten a la restauració, que ho faran dilluns, dia 15. La vigència d’aquestes mesures s’allargarà fins al dia 11 d’abril, d’acord amb la darrera decisió del Consell Interterritorial de Salut.

Noves mesures a Mallorca:

Reunions socials

Les reunions socials i familiars es mantenen en un màxim de sis persones en dos nuclis de convivència. Tenen la consideració de reunions familiars o socials les celebracions d’aniversaris. Malgrat això, entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars a espais privats només podran tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència. El toc de queda es manté a les 22 hores.

Restauració

Pel que fa a zones interiors de restauració, es permetrà l’obertura d’interiors de bars i restaurants fins a un aforament del 30%, amb un màxim de quatre persones per taula, provinents de dos nuclis de convivència. Queden prohibides les barres.  Els interiors tancaran a les 17 hores.

Es continua permetent el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 h, amb un aforament del 50% i un màxim de 4 comensals de dos nuclis de convivència diferents. Caldrà publicitar l’aforament interior i exterior.

Comerç

Pel que fa al petit comerç, s’amplia l’aforament dels establiments comercials del 50% al 75%, i es manté el tancament a les 20 hores, llevat de les benzineres i establiments dedicats al comerç essencial.

Centres Comercials i grans superfícies

Es manté l’aforament del 50% entre setmana, però si fins ara tant els centres comercials com les grans superfícies havien de tancar en cap de setmana i festiu, a partir d’ara es permet la seva obertura amb un 30% d’aforament en dissabtes. El tancament es manté a les 20 hores.

Platges

Es permetrà l’accés a platges, que romandran tancades els vespres; els ajuntaments regularan l’horari de tancament. Els grups màxims seran de sis persones, provinents de dos grups de convivència. L’ús de les mascaretes a les reunions socials a les platges serà obligatori.

Activitats físiques a l’aire lliure sense contacte (incloent excursions)

Llevat dels supòsits en què s’estableix específicament una altra cosa, es pot fer activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les excursions, en grups d’un màxim de 10 persones.

Parcs i zones d’esbarjo a l’aire lliure

Tancats al vespre. Ús obligatori de mascareta a reunions socials a aquests espais, exceptuant exclusivament el moment d’ingesta d’aliments o begudes.

Sales de musculació

Les sales d’activitats dirigides poden romandre obertes al públic amb una reducció de la capacitat del 30% de cabuda màxima autoritzada habitual, i es permet la presència simultània d’un grup de màxim 10 persones en activitats de baixa intensitat i de 6 en les activitats d’alta intensitat, sempre amb mascareta. Les sales de musculació poden obrir amb un 30% d’aforament i mascareta obligatòria. És obligatòria la presència de mesuradors i la ventilació. Els vestuaris podran tenir una capacitat al 30%, permetent l’ús de dutxes, de forma alternada.

Cerimònies: (noces, bateigs, vetlles, enterraments...): Es recomana posposar la celebració de cerimònies i celebracions nupcials civils o religioses, primeres comunions i batejos. Si es celebren, hauran de fer-se amb 10 persones en exteriors i 6 interiors amb un aforament del 30% en interiors.

Llocs de culte: Es passa del 30% al 50% d’aforament.

Centres sociosanitaris: Fins ara les visites estaven limitades a una per resident i d’una hora al dia, ara es permeten les visites. Les sortides, es permeten com fins ara.

Centres recreatius de gent gran: Fins ara a Mallorca només podien fer activitats dirigides amb grups de sis persones amb un aforament del 30% i estava prohibit el servei de bar i la ingesta d’aliments. Ara es manté igual, però amb un aforament màxim del 50%.

Acadèmies de ball:  L’aforament es manté en el 30% i es permeten grups de 6 per a activitats de baixa intensitat i grups de 10 persones per a activitats d’alta intensitat, sempre amb mascareta.

Establiments de jocs i apostes: Fins ara estaven tancats. Ara es permet un aforament del 30% i han de tancar a les 17 hores.

Zones interiors d’instal·lacions i centres esportius: Es manté l’ús de vestidors al 30%, excepte per als esports d’equip o de contacte (si no es per desplaçament entre illes o estatal). I es manté la prohibició de l’ús de dutxes. A partir d’ara, a més, per a la resta d’instal·lacions esportives (no sales de musculació o activitats dirigides), 50% d’aforament.

Acadèmies, autoescoles i altres centres de formació no reglada. Es manté el 50% de l’aforament (els cursos del SOIB, al 100%).

Centres d’oci infantil: Es manté l’aforament del 50% i es passa de grups de 6 a grups de 10. Es permet menjar i beure durant 30 minuts. 

Centres recreatius de joves: Es mantenen al 50% d’aforament, però els grups passen de 6 persones a interiors i 10 a exteriors a grups de 10 persones màxim en qualsevol cas.

Pràctica esportiva federada i professional: Fins ara es permetia un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 12 anys. A partir d’ara, es permeten la pràctica i un màxim de tres entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contactes, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 6 anys. I es permeten les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, però només es podrà competir en l’àmbit insular.

Esdeveniments esportius: Fins ara no es permetia públic. A partir d’ara, en les competicions esportives d’àmbit estatal l’aforament serà de 200 interior (25% d’aforament) i 400 exterior (50% d’aforament).

Cinemes i circs de carpa: Es manté l’aforament del 50% i es permet un aforament del 40% amb possibilitat de consumir aliments i begudes.

Teatres, auditoris i espais similars: Fins ara es permetia un 50% d’aforament a teatres i auditoris i un 30% a ‘espais similars’ tancats amb un màxim de 100 persones. Ara es manté l’aforament del 50% per a teatres i auditoris i s’incrementa al 50% el dels ‘espais similars’, amb un màxim de 200 persones en espais tancats interiors i 400 en exteriors.

Biblioteques, arxius, museus...: Es manté l’aforament màxim del 50%.

Transport públic: Es manté, per als autobusos interurbans, la limitació de només admetre passatgers asseguts i, per al tren i metro, la limitació d’ocupar només els seients i les places de persones dretes senyalitzades.

Tornar a d'alt