Segueix-nos
26/02/2021
26 de febrer: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
A dia d'avui hi ha dos casos actius al municipi, segons el número d’altes i baixes tramitades pel Centre de Salut. Mallorca passa de nivell 4 a nivell 3 d’alerta sanitària

El Centre de Salut d'Artà ha informat avui a l’Ajuntament de la incidència de casos actius de Covid-19 al municipi. A dia d’avui n’hi ha dos, el que suposa una minva respecte a fa una setmana, quan el número de persones amb coronavirus era de quatre. Per tant, la tendència a la baixa segueix sent la tònica de les darreres setmanes, motiu pel qual cal felicitar la ciutadania pel seu compromís i responsabilitat.

Noves mesures de la CAIB

El Consell de Govern ha aprovat avui les noves mesures de restriccions sanitàries per contenir la pandèmia la COVID-19 a partir de la situació sanitària de cadascuna de les  Illes, per les quals Mallorca i Formentera passen de nivell 4 a nivell 3, Menorca canvia a nivell 2 i Eivissa romandrà 15 dies més en el nivell 4.

Les noves mesures a Mallorca són les següents:

Toc de queda i reunions socials

Tot i que es manté el toc de queda a les 22 hores, les reunions socials deixen d’estar limitades a només un nucli de convivència i s’amplien a un màxim de sis persones de dos nuclis, tant a interiors com a exteriors.

Restauració

Pel que fa a la restauració, la principal novetat és que es recupera el servei a terrasses de bars i restaurants. Fins ara els interiors i exteriors dels establiments de restauració havien d’estar tancats i només es permetia el take away i el servei a domicili. Ara es permet el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 hores, amb una capacitat del 50 % i taules de quatre persones de fins a dos nuclis de convivència diferents. En tot cas, queda prohibida la venda exclusivament d’alcohol per endur als bars i restaurants, i només es podrà servir si es consumeix en una taula o es ven acompanyat de menjar.

Comerç

Pel que fa a l’àmbit comercial, s’incrementa la capacitat del 30 % al 50 % tant en el petit comerç com en grans superfícies. Les grans superfícies continuaran tancades els caps de setmana i festius. El tancament de tot el comerç es manté a les 20 h.
Esports

En l’àmbit esportiu, la novetat és que es permet una major obertura de gimnasos, que fins ara només podien fer activitats dirigides de baixa intensitat, amb una capacitat màxima del 30 %, grups de sis i amb mascareta. També es podran fer activitats a les sales de musculació amb algun dels aparells (tots excepte els de càrdio), també amb un 30 % de capacitat, mascareta i tres metres de distància.

També s’amplia de 6 a 10 el nombre de persones que poden participar en activitats físiques a l’aire lliure, com les excursions.

Cultura i congressos

En el sector cultural es mantenen les mesures actuals, que suposen una capacitat màxima del 50 %, tot i que es permeten actes culturals en espais no habituals. També es permeten els congressos, reunions de negoci, i conferències, limitats a 50 persones en espais interiors.

Residències i clubs de gent gran

El règim de visites i sortides de les residències no es modifica. Es permet una visita al dia i, una vegada completada la vacunació dels centres, es permet la sortida dels residents.

Sí que es permet la reobertura dels clubs de gent gran amb condicions molt estrictes: només poden obrir per activitats dirigides, d’un màxim de sis persones i sense servei de bar, entre d’altres.

Totes aquestes mesures entraran en vigor el proper dissabte, excepte dues: la que afecta les reunions socials i la que afecta el sector de la restauració i les sales de joc, que entrarà en vigor el dimarts de la setmana que ve, just després del Dia de les Illes Balears. Després dels 15 dies de vigència de les mesures, es tornarà a revisar la situació.

Tornar a d'alt