Segueix-nos
05/01/2021
Teatre d'Artà 2020: una temporada especialment complicada
El director del Teatre, Joan Matamales, fa balanç de la temporada amb una carta oberta publicada a les xarxes socials

Malauradament, recordarem en el futur aquest passat any 2020 pel Coronavirus i tot el que comportà a la població mundial, la repercussió que tingué al nostre municipi i concretament al Teatre d’Artà, objecte d’aquest article. Malgrat tot, hem de dir que estam orgullosos de la programació que vàrem poder oferir fins acabar l’any.

Per fer-ne un breu resum cronològic direm que els mesos de gener i febrer transcorregueren amb normalitat, amb el cicle de Teatre Íntim a ple rendiment i el cinema dels diumenges. El mes de març començà l’amenaça i es suspengueren els primers actes programats dins d’aquest mes. Aviat també es decidí suspendre el Cool Days Festival previst pels dies 16,17,18 i 19 d’abril, una edició que havíem preparat intensament i que havia quedat amb una programació espectacular, la millor de la seva història. Els mesos d’abril i de maig, s’aprofità el tancament obligatori de l’edifici per posar ordre a les diferents dependències i per fer una pintada general. S’arreglaren desperfectes que feia anys que ho reclamaven i s’embellí tot el seu interior.

El mes de juny reobrírem el teatre només amb cinema a la terrassa, però amb doble programació i un concert de la Simfònica de les Illes Balears gratuït, a l’Amfiteatre de Na Batlessa. Juliol continuà amb doble sessió de cinema a la terrassa i el mes d’agost, a part de cinema, obrirem les portes de la sala gran. Dia 1 i 2 d’agost amb l’obra “Balconejant”, de Fila Zero Teatre i els dies 5 i 6 amb “El dolor de seguir vius”, de Claustre Teatre. El mes de setembre va ser complicat, ja que augmentaren els contagis al municipi i es decidí ajornar 3 estrenes teatrals previstes. Octubre podem dir que fou un mes normal, amb cinema i teatre. Novembre i desembre varen ser dos mesos bons, tenint en compte les mesures sanitàries que es duien a terme des del començament de la temporada de tardor. Recordarem especialment la presentació del disc de Sansa, el recital d’Esclafits i Castanyetes, el concert “Nadal en família” i el concert de Ginard Jazz Ensemble.

Un any complicat degut a la incertesa que suposa el programar sense saber si es podrà dur a terme l’activitat i per la dificultat de planificar els horaris dels treballadors. Però també haurà estat un any per posar a prova el personal del teatre que ha sabut adaptar-se als continus canvis, que ha desenvolupat tasques que no li pertanyien i que ha superat amb escreix la nova situació. A totes elles i ells, moltes gràcies!

Un altre any del qual n’estic orgullós al comprovar el potencial artístic del nostre municipi que fa palès el gran moment que estam vivint a Artà. Si repassau la programació feta, veureu que han sorgit nous grups teatrals i nous conjunts musicals (a més dels talents ja consolidats), que donen sentit a la nostra feina i omplen de contingut el nostre teatre.

Res més, desitjar-vos un bon any i que continueu amb la il·lusió de venir al teatre, els que en sou incondicionals. Als que encara no ho heu provat, animar-vos a fer-ho, tenim programació per a tots els gusts i estam segurs que no en sortireu decebuts.

Salut!

 

Joan Matamales Morei

Director del Teatre d’Artà

Tornar a d'alt