Segueix-nos
19/12/2020
La primera edició del concurs d'aparadors de Nadal ja té dos guanyadors
Avui s'han elegit els de les categories "Aparador Tradicional" i "Aparador Creatiu", i queda obert el termini de votació popular per a elegir el de la tercera categoria

Avui matí el jurat format pels artistes locals Laura Hedrosa, Marta Matamalas i Miquel Mestre, juntament amb la regidora de promoció econòmica M. Antònia Sureda, han avaluat els aparadors que s'havien presentat al concurs convocat per l'Ajuntament (més detalls aquí) i n'han elegit els guanyadors de les categories "Aparador Tradicional" i "Aparador Creatiu".

El jurat s'ha reunit per mirar les fotografies que els comerços havien presentat per optar als premis i després han fet la volta per observar-los in situ i poder fer una valoració més acurada.

Dels 28 participants han elegit l'aparador d'Art i Vases per la categoria "Aparador Tradicional" i l'aparador de Tot fusta per la categoria "Aparador Creatiu".

De l'aparador guanyador de la categoria "Aparador Tradicional" n'han destacat la part arrelada a la nostra cultura, perquè és un Betlem molt complet, però, a més, per la tasca que s'ha fet a l'hora de crear-lo amb moviment, amb la reutilització de restes de peces de diversos aparells domèstics en desús (com, per exemple, un petit motor d'un microones) i tot elaborat pel mateix comerciant, Bernat Mayol (clica aquí per veure imatges).

I de l'aparador guanyador de la categoria "Aparador Creatiu" en destaquen la feina que s'ha fet amb la matèria primera del que es ven a la botiga, la fusta, donant un caire artístic i adaptat al Nadal, obra també elaborada per la propietària de la botiga, Coloma Nicolau (clica aquí per veure imatges).

Els finalistes han estat Cooperativa d'Artà i Lápiz y Papel per la categoria "Aparador Tradicional" i Cristina Bennàssar taller i botiga i Domusart per la categoria "Aparador Creatiu".

Segons la regidora "l'objectiu del concurs és ajudar al comerç local en aquests temps difícils però també és una iniciativa per dinamitzar el poble ja que, per una part, les persones que fan els aparadors es senten més motivades i, d'altra banda, la gent es passeja per visitar les botigues i observar les creacions".

L'Ajuntament agraeix la tasca del jurat i la implicació dels comerços, als qui encoratja a participar en les properes edicions, i els dóna l'enhorabona per la feina feta.

A més, el consistori anima a la ciutadania a participar de l'elecció del guanyador de la tercera categoria "Votació Popular",  votant a través de la web municipal o bé clicant a aquest enllaç. Es poden votar fins a un màxim de 3 dels 28 aparadors que es presenten i el termini per fer l'elecció és fins dia 4 de gener de 2021. A l'espai per fer la votació hi ha incloses les imatges dels aparadors, però s'anima a la gent que es passegi per contemplar de millor manera les decoracions de les botigues del nostre poble.

 

 

 

 

Tornar a d'alt