Segueix-nos
02/12/2020
Som Col·lectiu, Premi d’Organització Veïnal IB 2020
El Govern concedeix el guardó a l’Ajuntament d’Artà per la seva tasca vertebradora entorn al projecte de suport als veïns i veïnes més afectats per la pandèmia

El projecte Som Col·lectiu d'Artà ha estat reconegut enguany amb el Premi d’Organització Veïnal IB 2020, un guardó de nova creació que conforma una de les categories dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020. Aquest premi reconeix "la tasca vertebradora de l'Ajuntament d'Artà entorn al projecte Som Col·lectiu, una organització veïnal que neix el març de 2020 per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i donar suport als veïns i veïnes més afectats i més vulnerables als efectes socials i econòmics de la pandèmia".

La gala central d'entrega dels Premis es va celebrar el passat diumenge a Maó i el lliurament dels premis a la resta d'Illes s'està fent aquests dies de forma escalonada per mor de la situació sanitària actual. A Mallorca, l'acte ha tengut lloc avui al Teatre d'Artà. Aina Comas, regidora de Serveis Socials d'Artà, i Aina Massanet, en representació de Som Col·lectiu, han recollit el guardó. Els premis estan dotats amb 3.000 euros.

A l'acte hi han assistit la directora general de Participació i Voluntariat del Govern de les Illes Balears, Maria Amengual; el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora; el batle d'Artà, Manolo Galán; i una representació de regidors del Consistori artanenc. En el transcurs del mateix, la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears i la Direcció Insular de Participació i Joventut del Consell de Mallorca han presentat les conclusions del diagnòstic del Pla Insular de Voluntariat (aquí).

Projecte vigent que dóna suport a 128 famílies

Som Col·lectiu es basa en el treball en xarxa entre l’Ajuntament, persones voluntàries, entitats sense ànim de lucre, entitats esportives i culturals, i comerços i empreses d’Artà. El gruix de la seva tasca és aconseguir aliments i distribuir-los, tot i que també actua davant necessitats puntuals d’altres tipus. Actualment són ateses unes 450 persones que corresponen a 128 famílies d’Artà i 23 de la Colònia de Sant Pere, per un total de 36 persones voluntàries i col·laboradores.

Aquesta segona edició dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020, a la qual s’hi presentaren vint candidatures, han reconegut també el projecte socioeducatiu Naüm Son Roca, la delegació d’Eivissa de Metges del Món, l’associació Formenterers Solidaris i la Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella. Les mencions i reconeixements són per a l’Associació de Voluntaris d’Eivissa i les trajectòries de Manuela de la Vega Llompart i Gabriel Janer Riudavets.

 

Fotos: Consell de Mallorca i Mª Antònia Sureda.

Tornar a d'alt