Segueix-nos
20/11/2020
Campanya de decoració nadalenca ‘Il·lumina Artà i la Colònia. Fes que brilli’
La iniciativa, aquest any guiada per Artà Empresarial, té el seu origen en el projecte intergeneracional que es posà en marxa el 2018 per decorar els espais públics del poble. Enguay es requereix la col·laboració de veïns i veïnes per omplir el poble d’estrelles fetes amb material reciclat i llums

Per novembre de 2018, en el marc d’una campanya municipal encaminada a posar en valor els espais públics del poble, la gent gran del Centre de Dia i la Residència municipals, els centres escolars d’Artà, i l’associació Artà Empresarial uniren forces per dur a terme tallers de decoració nadalenca. La finalitat era fer partíceps a persones grans i infants en accions conjuntes per aportar-los un benefici mutu, apropar el teixit empresarial a activitats de dinamització al municipi i fomentar el sentit de pertinença a la comunitat de tota la gent participant.

Es realitzaren tallers a les escoles i al Centre de Dia, on petits i grans elaboraren plegats una decoració que va omplir els arbres de Nadal que l’Ajuntament col·loca des de llavors a diversos espais públics. Per celebrar aquestes accions i donar la benvinguda a les festes de Nadal s’organitzà una trobada a la plaça de l’Ajuntament, i l’associació Artà Empresarial va convidar a berenar a totes les persones assistents. S’hi cantaren les primeres nadales, es trobaren al mateix lloc tota la gent implicada en aquest procés i es penjaren els objectes decoratius que lluiren totes les festes.

La iniciativa va ser tot un èxit i es repetí l’any passat amb la intenció de seguir-ho fent cada Nadal, però enguany, a causa de la situació actual, el Centre de Dia, la Residència i l’associació d’Artà Empresarial han reorganitzat l’acció i proposen la realització de la campanya ‘Il·lumina Artà i la Colònia. Fes que brilli’, fent extensiva la col·laboració als veïns i les veïnes del municipi a nivell particular.

Campanya de decoració de Nadal

La llavor de la campanya de decoració nadalenca -creació d’elements decoratius a mà a partir de material reciclat- és la mateixa que la de les dues edicions anteriors, tot i haver perdut el component social intergeneracional a causa de les circumstàncies actuals, i per això el Centre de Dia, la Residència, el Centre Jove i els centres escolars hi han treballat de forma individualitzada en els seus respectius àmbits.

L’altra vessant de la iniciativa és la implicació de la ciutadania, a la qual l’associació empresarial anima a participar creant un mateix element decoratiu: estrelles i llums. S’ha proposat la realització d’estrelles de Nadal a partir d’envasos de llet o suc i que cada família les pengi a les façanes i balcons a partir del dia 1 de desembre (aquí es poden trobar les instruccions de com fer les estrelles).

Concurs

La gran novetat d’enguany és el Concurs de decoració, en el qual Artà Empresarial, juntament amb les entitats organitzadores, triaran les decoracions més originals i tradicionals d’entre les que es presentin. Per participar-hi, entre l’1 i el 8 de desembre s’ha de penjar una fotografia a les xarxes socials (facebook i instagram), etiquetant @artaempresarial, i usant el hastag #nadalartà20#. La votació dels guanyadors es durà a terme entre totes les fotografies presentades i es donarà a conèixer el 21 de desembre. Hi ha dues categories de premiats, originalitat i tradició, amb tres premis per a cada una. Hi haurà un lot de premis per a Artà i un altre per a la Colònia de Sant Pere. Els premis seran xecs regals per consumir a les empreses que disposin de l'Artà Card. als comerços associats d’Arta Empresarial.

Aquestes són les bases del concurs: http://arta.cat/.../Concurs_decoracio_Arta_Empresarial.pdf.

Tornar a d'alt