Segueix-nos
04/11/2020
Una quinzena de persones usuàries dels serveis socials netegen el litoral del municipi
El projecte, iniciat a mitjans d'octubre, té una durada de dos mesos

Una quinzena de persones usuàries dels serveis socials de l’Ajuntament d’Artà prenen part des del passat 19 d’octubre en la neteja integral del litoral de la Colònia de Sant Pere, projecte reconvertit en una iniciativa de beques socials per a gent que ha patit els efectes de la Covid-19 des del punt de vista econòmic i laboral. Després d’una selecció feta per Serveis Socials i d’una formació d’una setmana, els usuaris i usuàries venen realitzant jornades diàries de 5 hores de feina de camp, des de Sa Canova fins a Es Caló, que finalitzaran el pròxim dia 18 de desembre.

Els usuaris i usuàries becades duen a terme tasques de neteja integral, de retirada de plàstics i microplàstics, de retirada de faristols obsolets i altres elements i d’instal·lació de papereres, entre d’altres.

El projecte integral de neteja del litoral de la Colònia de Sant Pere va ser una de les propostes més votades dels pressupostos participatius de 2019. Fa uns mesos, donada la situació sobrevinguda a causa de la Covid-19 al municipi, amb la multiplicació de peticions en l’àmbit social per part de la ciutadania, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament plantejà convertir-lo en part en un programa de beques socials i treballs comunitaris per a gent que ho requerís. La dotació per al projecte és de 35.000 euros.

Tornar a d'alt