Segueix-nos
09/10/2020
Dimecres comencen les actuacions de millora a l’Avinguda de Costa i Llobera d’Artà
El Consell de Mallorca inicia la primera fase del projecte amb la poda i tala de 38 pins per motius de seguretat; en una segona fase es plantaran 247 arbres i es reposaran els paviments en mal estat

El departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca començarà dimecres que ve, 14 d’octubre, en coordinació amb l’Ajuntament d’Artà, les actuacions de millora de l’Avinguda de Costa i Llobera. Les feines se centraran en una primera fase de poda i tala de 38 pins que es troben “en risc de caiguda”, segons un informe elaborat per l’empresa especialitzada en espècies arbòries, Eulen, i que podrien suposar una amenaça tant per a la seguretat vial com per a la dels vianants.

Està previst que els treballs es perllonguin durant tres setmanes i només provocaran talls puntuals de carrils. El Consell prendrà totes les mesures necessàries per a que les tasques de tala es realitzin amb les màximes garanties de seguretat i disposarà de la senyalització i abalisament necessari per l’execució de les obres.

"Amb aquestes actuacions que desenvoluparem en diverses fases, no només eliminaren la perillositat de la caiguda dels arbres que hem detectat en mal estat, substituint-los per exemplars nous i sans, sinó que aprofitarem també per reformar tota l’avinguda millorant la integració paisajística convertint-la en un espai molt més amable per al vianant”, ha explicat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

Més vegetació i més seguretat

L’Ajuntament d’Artà ha redactat la segona fase del projecte, que s’està ultimant, sota la direcció i la supervisió del departament de Mobilitat de la institució insular. L’objectiu d’aquesta fase serà l’adequació de tota l'Avinguda, la reposició dels paviments en mal estat i la reparació de les voreres rompudes. Així mateix es plantaran 247 arbres de set espècies diferents i es netejarà i esbrossarà el terreny.

Per al batle, Manolo Galán, “no és senzill haver de prescindir dels pins de Costa i Llobera, que són part de la vida dels veïns i veïnes d’Artà, però és una qüestió inevitable, de seguretat per a les persones, i no hi havia volta enrere”. “Fa més de dos anys que començàrem les converses amb el Consell de Mallorca per fer una actuació que acabàs amb el problema de la caiguda de branques o, fins i tot, d’arbres, però amb la prioritat de mantenir una avinguda verda, amb presència de vegetació, com sempre hem vist aquesta via”. 

Tornar a d'alt