Segueix-nos
02/10/2020
Artà es promocionarà com a centre comercial ‘A cel obert’
L’Ajuntament ha signat avui amb el Govern un conveni de col·laboració per dinamitzar el centre comercial del poble

La conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Artà han signat avui a la Sala de Plens de l’Ajuntament un conveni de col·laboració per impulsar el comerç d’Artà, i promoure el poble com a centre comercial a cel obert. L’objectiu d’aquest acord és desenvolupar conjuntament actuacions per potenciar el comerç local i de proximitat, així com iniciatives que millorin les competitivitats dels comerciants. L’import total del conveni ascendeix a 14.000 euros que seran un punt de partida de la realització d’actuacions per al foment i promoció de l’activitat comercial del municipi. A l’acte de firma hi han assistit el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; el batle d'Artà, Manuel Galán; la regidora de Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda; la regidora de Serveis Socials, Aina Comas;  el director general de Comerç, Miquel Piñol; i la presidenta d’Artà Empresarial, Alícia Cantó.

“Estam molt satisfets per la firma d’aquest conveni perquè significa el punt d’inici d’una col·laboració”, ha dit la regidora de Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda, després de la signatura del conveni. “El nostre objectiu –ha afegit- és comptar amb el suport i la implicació dels principals comerços del poble a la fi de crear i promoure conjuntament iniciatives que identifiquin i promocionin els seus establiments com a centre comercial a cel obert. Entre tots i totes hem de sumar esforços per consolidar aquest projecte i atreure visitants. Volem un poble viu i un poble actiu, preparat per oferir de tot tant a residents com a visitants”. “La feina d’Artà Empresarial ha servit per canalitzar aquesta feina, i estam contents des de l’Ajuntament de poder mantenir oberta aquesta col·laboració”, ha conclòs la regidora.

El vicepresident i conseller del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, per la seva banda, ha pres nota de les reivindicacions de la presidenta d’Artà Empresarial i ha assenyalat que “els projectes de cel obert estan emmarcats dins el nostre Pla de Reactivació de l’Activitat Comercial i Econòmica dels municipis. Potenciam així el comerç de proximitat i els centres urbans, al mateix temps que diversificam l’activitat econòmica. Per això es fa feina per poder firmar convenis amb el màxim nombre de municipis de les quatre illes”. Yllanes ha destacat la importància de treballar coordinadament amb els ajuntaments per impulsar en cada indret els trets distintius del seu comerç i ha destacat la ‘tasca social’ del petit comerç, que el fa imprescindible.

Tornar a d'alt