Segueix-nos
28/08/2020
Comença la campanya de tractament de la processionària del pi al municipi mitjançant endoteràpia vegetal
L'Ajuntament ha aconseguit un preu avantatjós per a les persones residents que detectin la presència d'aquesta plaga en les seves parcel·les; serà necessari enviar sol·licitud per beneficiar-se'n

L'Ajuntament d'Artà començarà aquests dies el tractament dels pins del municipi afectats per la processionària, un cuc defoliador que ataca els arbres menjant-se les seves fulles i que provoca reaccions al·lèrgiques en animals i persones. Enguany s'actuarà sobre 107 pins i es començarà per les zones crítiques, que són aquelles on es concentra un major nombre d'arbres afectats i persones, com són les escoles i altres zones urbanes. El sistema emprat per al tractament serà l'endoteràpia vegetal, una tècnica molt eficaç, ràpida, neta i respectuosa amb el medi ambient, consistent en injectar el producte fitosanitari directament en el tronc, i que fa efecte al llarg de l'any següent. Serà el quart any que l'Ajuntament empra aquest sistema per als pins del municipi.

Condicions avantatjoses per a particulars

En el marc d'aquesta campanya, l'Ajuntament ha negociat amb l'empresa que realitza els tractaments unes condicions aventatjoses per a que se'n puguin beneficiar els particulars del municipi que hagin detectat aquesta plaga en els pins situats en la seva propietat i vulguin fer el tractament. Les persones interessades hauran de remetre la sol·licitud genèrica (descarregau-vos-la aquí), afegint el número d'arbres, el polígon, la parcel·la i un telèfon de contacte, al correu electrònic de Medi Ambient: jmateu@arta.cat. Al marge d'una important rebaixa en el preu (al voltant d'un 40% de descompte), aquestes persones tindran una garantia d'un any, consistent en la repetició del tractament sense cap cost adicional si aparegués alguna bossa de processionària al pi.   

Documents relacionats
Tornar a d'alt