Segueix-nos
30/06/2020
Artà disposa de gàbies per a la captura de serps davant la seva proliferació
La gent interessada ha d’emplenar un formulari i lliurar-lo a l’oficina de la Policia Local, on podran recollir les gàbies

Al llarg de les darreres setmanes s’ha produït al municipi d’Artà un increment de l’aparició de serps silvestres, una situació que si bé no és nova, requereix d’una adequada gestió. El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient recomana l’eliminació dels exemplars a títol particular o, en el cas del nostre municipi, el seu trasllat al Parc Natural de Llevant. Per aquest motiu l’Ajuntament ha posat gàbies a disposició de la ciutadania. Les gàbies són a l’Oficina de la Policia Local d’Artà i per retirar-ne una és necessari emplenar un formulari (descarregau-lo aquí) i pagar un dipòsit que serà retornat quan es torni la gàbia.  

La primera aparició de serps silvestres a la zona d’Artà es produí fa uns anys. Els exemplars que s’estan veient habitualment enguany són la serp de ferradura i la serp verda, espècies que no són verinoses ni perilloses per a les persones, però sí de gran visibilitat i dimensions ja que poden arribar a midar fins a un metre i mig de llargària. Els exemplars capturats serveixen per aportar informació a un estudi que realitza la Conselleria amb la col·laboració de la UIB sobre la presència a Mallorca de diferents espècies invasores detectades. Aquí trobareu informació de quines són les serps introduïdes a Mallorca i com actuar. En aquest sentit, es demana que en cas de veure una serp se li faci una foto i es pugi amb el mòbil a https://biodibal.uib.cat/ca/#/ o s’envïi al 647364542 o al mail info.biodibal@fueib.org.  

Documents relacionats
Tornar a d'alt