Segueix-nos
26/05/2020
El primer Ple virtual de la història d’Artà aprova, per unanimitat, la modificació de crèdit per a despeses extraordinàries derivades de la Covid-19
L’Ajuntament derivarà a l’àmbit social 98.500 euros de partides que no s’executaran, a més del 20 % del romanent de l’exercici anterior

Artà va dur a terme ahir el primer Ple municipal virtual de la seva història i ho va fer amb l’acord majoritari dels grups polítics en gairebé tots els punts de l’ordre del dia. Així, s’aprovà per unanimitat la modificació de crèdit per fer front a despeses extraordinàries derivades de la situació de vulnerabilitat que ha provocat la crisi sanitària del coronavirus al municipi i que ha causat un increment de la demanda als Serveis Socials municipals d’un 60 %. Concretament, es derivaran despeses per valor de 98.500 euros de partides que no seran executades, com és el cas del Cool Days Festival o les corresponents a les festes de Setmana Santa, Sant Salvador i Sant Pere, per assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques de les famílies més afectades per la Covid-19.

També s’aprovà la modificació de crèdits del pressupost municipal amb càrrec al romanent líquid de tresoreria de l’any passat. D’aquest superàvit s’acordà destinar 49.052,66 euros al finançament de feines derivades per la torrentada de 2018 i 45.000 euros al finançament de despeses de serveis socials i promoció social. Entre aquestes, destaquen el Programa de treball comunitari (beques) impulsat per Serveis Socials, o la donació d’aliments mitjançant vals de compra o aliments directes. (Consultau aquí la informació de Serveis Socials de manera gràfica)

Al Ple s’aprovà la modificació de l’Ordenança núm. 16, reguladora de la taxa per la instal·lació i lloguer de taules i cadires en terrenys d’ús públic, que eximeix d’aquest pagament fins, almanco, finals d’any als negocis que ho sol·licitaren, com a compensació per les pèrdues generades durant la situació sanitària. S’aprovà, igualment, la Moció presentada pel grup municipal El Pi-Proposta per les Illes Balears, relativa a mesures per suavitzar els efectes econòmics de l’estat d’alarma i la pandèmia: pla d’inversió pública, flexibilització de tributs locals i contractes públics. I també es formalitzà la baixa del regidor del grup municipal PSOE, Antoni Josep Valle, per poder iniciar les gestions amb la Junta General Central perquè Maria Paula Ginard, candidata següent a la llista, pugui prendre possessió del seu càrrec.

Tornar a d'alt