Segueix-nos
22/05/2020
Avís: es flexibilitzen restriccions en els municipis amb menys de 10.001 habitants

Al Bulletí Oficial de l’Estat ha estat publicada l’Ordre amb què es flexibilitzen certes restriccions en municipis com el nostre (menys de 10.001 habitants i inclòs a la fase 1). Les persones que se’n poden beneficiar són les empadronades al municipi o les que hi hagin romàs durant els darrers catorze dies.

Aquesta nova Ordre entra en vigor a partir d’avui, 21 de maig, i les noves mesures a destacar i que afecten el municipi d’Artà són les següents:

  • Es retiren les franges horàries per a la població en general. Tot i així, l’horari permès per passejar i fer esport és de 6 h a 23 h.
  • Les persones menors de 14 anys poden anar acompanyades alhora de tots els convivents en un mateix domicili.
  • Els passejos amb la població infantil i les activitats físiques es poden practicar en el terme municipal o, si no, a una distància màxima de cinc quilòmetres, incloent-hi municipis adjacents sempre que es trobin dins l’àmbit d’aplicació d’aquesta Ordre.
  • Es poden reobrir al públic els establiments d’hostaleria i restauració per a consum dins el local, llevat de les discoteques i bars d’oci nocturn. Cal esmentar que, a l’interior del local, només està permès un 40 % de l’aforament i s’ha de mantenir la distància de seguretat (2 m) i que a les terrasses també s’han de mantenir les mesures de seguretat establertes fins ara.
  • A les vetlles als tanatoris està permesa l’assistència de 25 persones a l’aire lliure i de 15 als espais tancats. A l’enterrament, hi poden acudir un màxim de 25 persones.

Si voleu ampliar la informació, consultau l’Ordre completa aquí .

Des de l’Ajuntament us encoratjam a seguir de manera responsable l’evolució de les fases i, per respecte a la ciutadania, demanam prudència en les vostres accions.

Ànims, que anam bé!

Tornar a d'alt