Segueix-nos
28/04/2020
L’Ajuntament d’Artà sol·licitarà a Costes la restauració de Cala Mata, danyada per un important esbaldregament
Les pluges de la setmana passada provocaren una esllavissada que afectà uns 25 metres de costa i tancà un dels dos accessos a la mar; la zona ha quedat tancada i es recomana no visitar-la

L’Ajuntament d’Artà sol·licitarà a Demarcació de Costes la reparació dels danys provocats a Cala Mata (Betlem) per una esllavissada que s’hi produí el passat dia 22 d’abril, que afectà uns 25 metres lineals de costa i provocà l’esbaldregament de gairebé la meitat del talús vertical de la Cala, que arriba als 7 metres d’alçada. El succeït, provocat per les pluges, ha deixat gran quantitat de material a la Cala, ha bloquejat completament un dels dos accessos que hi ha a la platja i ha provocat un enfonsament del terreny dels voltants i de la zona perimetral.

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament ha elaborat un informe tècnic de la situació, que serà remès a Demarcació de Costes, entitat que té les competències de la zona, situada en Domini públic marítim terrestre. La Policia Local d’Artà, que va ser qui va rebre avís de l’esllavissada, ha acordonat la zona amb tanques limitant-ne el pas perquè la gent no s’hi acosti. Davant el risc de lliscament existent, l’Ajuntament recomana no anar-hi fins que les obres de restauració es duguin a terme.

Tornar a d'alt