Segueix-nos
09/01/2020
Artà se suma a l'encesa de torres pels drets humans
Aquest dissabte arriba la quarta edició de ‘Talaies i talaiots de les Illes Balears. Un cant pels drets humans’, coordinada pel Consell de Mallorca

La torre d’Albarca i sa Talaia Moreia formaran part aquest dissabte de la quarta edició de l'Encesa de Torres i Talaies pels Drets Humans, organitzada pel Consell de Mallorca amb la col·laboració d'Amnistía Internacional, la Societat Balear de Matemàtiques, l'Institut de Marratxí, la Federació de Cors i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació, entre d'altres.

Fins ara, 27 punts d'encesa de Mallorca han confirmat la seva participació en l'esdeveniment però s'espera assolir o superar els 57 de l'any passat i comptar, un any més amb la participació de la resta d'illes i també de punts de fora de l'arxipèlag. De fet, gràcies a la col·laboració del Fons Mallorquí de solidaritat s'està fent feina perquè hi puguin participar des d'algunes zones de Marroc i Tunísia, entre d'altres.

La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha explicat que s'ha convidat a institucions i societat civil a sumar-se l'11 de gener a encendre les torres, talaies, castells, campanars i altres punts elevats de la costa i dels pobles d'interior per a comunicar-se a 13 hores i a les 18.30 hores - amb senyals de fum a la primera cita i de llum a la segona- amb un doble objectiu: reivindicar el patrimoni històric i defensar els drets humans.

L'encesa "Torres de Mallorca. Un cant pels drets humans" proposa un cant col·lectiu a partir de la cançó "Viatge a Ítaca" de Lluís Llach, que se sumarà, per segon any consecutiu, a la lectura del manifest.

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa quatre anys des de l'IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca n'ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

 

Foto: Catalina Brotad.

 

 

Tornar a d'alt