Segueix-nos
25/11/2019
Artà s'adhereix al sistema de protecció de víctimes de violència de gènere
Manolo Galán ha firmat avui, juntament amb els batles d'Inca i Valldemossa, el protocol de col·laboració amb el Coronel Cap de la Guàrdia Civil per garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de gènere

Avui, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el batle d'Artà, Manolo Galán, ha signat amb el Coronel Cap de la Guàrdia Civil a Illes Balears, Alejandro Hernández Mosquera, el protocol de col·laboració amb la Guàrdia Civil per a garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de gènere en el municipi. Els ajuntaments de Valldemossa i Inca també han signat el seu respectiu conveni amb l'Institut Armat. 

La signatura d'aquest protocol implica que un nombre d'agents de la Policia Local d'aquests municipis es dedicaran a funcions relacionades amb la violència de gènere. Aquests efectius rebran formació específica en aquesta matèria. Podran accedir al Sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere (Sistema Viogén), on s'introdueixen totes les dades de cada cas de violència de gènere per part de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, agents judicials i socials per a fer una valoració del risc de cada cas, de les mesures de protecció i un posterior seguiment.

Els agents locals destinats a aquesta matèria podran consultar i actualitzar les dades referents a les víctimes dels seus termes municipals. A més, la Guàrdia Civil i els respectius cossos de la Policia Local es repartiran al 50% l'assignació de les víctimes valorades en risc baix i no apreciat en el Sistema Viogén. Cada víctima tindrà assignat un agent de policia local que serà el seu referent i podrà contactar-lo davant qualsevol eventualitat. Pel que fa a les víctimes que tinguin un nivell de risc mitjà, alt o extrem, l'Institut Armat podrà requerir la col·laboració de les policies locals per a cobrir les mesures de protecció.

Una vegada signat el protocol, aquests batles subscriuran en breu el Conveni amb la Secretària d'Estat de Seguretat per a adherir-se al Sistema de Seguiment Integral dels Casos de Violència de Gènere perquè la seva integració en el Sistema Viogén sigui completa. Amb la incorporació d'Artà, Inca i Valldemossa, ja són 10 els municipis que s'han adherit. Completen la llista Palma, Calvià, Capdepera, Esporles, Felanitx, Pollença i Santa Eulàlia.

Tornar a d'alt