Segueix-nos
29/10/2019
Artà, al capdavant de la recollida selectiva de residus a l'Illa
Al municipi es genera 1,33 quilos per habitant i dia, xifra inferior a la mitjana de Mallorca, que és de 2,04 quilos per dia i persona

Artà és el cinquè municipi de Mallorca amb major quantitat de recollida selectiva, amb un 55% de separació, segons xifres de 2018. En aquest sentit, a l'Illa és superat per Esporles, Bunyola, Puigpunyent i Valldemossa. D'entre tots ells, és el més populós, amb 7.671 habitants, mentre que municipis com Valldemossa o Puigpunyent en tenen 1.945 o 1.967, respectivament. El municipi genera unes 3.741 tones de residus, el que a nivell particular correspon a 1,33 quilos per habitant i dia, una xifra inferior a la mitjana de Mallorca, que és de 2,04 quilos per habitant i dia.

Ambientalització del sector turístic

Aquestes xifres, entre d'altres, es varen facilitar recentment en dues reunions realitzades per l'Ajuntament amb diferents agents socials que treballen en l'àmbit de l'habitatge vacacional, en el marc del Programa de Prevenció i Gestió de Residus d'Artà. Una de les mesures del Programa és la recollida de residus als habitatges vacacionals, contemplada dins l'acció 'Ambientalització del sector turístic'. Aquesta campanya ha consistit en l'adopció d'una estratègia de comunicació amb els gestors d'habitatges vacacionals (propietaris particulars i empreses gestores d'habitatges), a qui s'ha lliurat un material informatiu (vídeo divulgatiu, material gràfic multilingüe per exposar als habitatges, imants...) i s'ha enquestat per conèixer la seva opinió sobre la gestió de residus. En el material informatiu s'explica com funciona la recollida a Artà (sistema de porta a porta); l'horari de recollida; què va a cada fracció; què fer amb els residus especials i la localització d'on abocar els residus.

El Programa de Prevenció i Gestió de Residus d'Artà, aprovat al gener de 2019, va en la línia que marca la Unió Europea, i també la nova Llei de Reisdus del Govern de les Illes Balers, d'invertir la tendència a favor de la prevenció: 'El millor residu és el que no es produeix', i programa les actuacions a fer al municipi fins a l'any 2023. 

 

Tornar a d'alt