Segueix-nos
16/10/2019
Armengol es reuneix amb entitats d’Artà per atendre les seves propostes sobre el municipi
La presidenta del Govern s’ha entrevistat amb el batle i els regidors, ha visitat el Viver d’Empreses, el centre d’Artesania i la finca des Canons, on el conseller de Medi Ambient ha assenyalat que s’iniciarà la tramitació del PORN per ampliar el Parc Natural de Llevant

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat avui Artà en el marc del cicle de visites institucionals que es varen posar en marxa la passada legislatura per intensificar les col·laboracions amb els municipis de les Illes i poder dialogar des de la proximitat amb entitats, empreses i veïns per seguir millorant la vida de la localitat. A Artà, la presidenta s’ha reunit amb el batle i els regidors de l’ajuntament per abordar les principals necessitats de la zona i fer més àmplia la cooperació entre les institucions. “És important escoltar les corporacions municipals i les necessitats dels municipis per definir línies de treball”, ha destacat. 

Armengol s’ha interessat també pel Viver d’Empreses d’Artà, on ha pogut conèixer els espais de treball i empreses que els ocupen i, posteriorment, s’ha desplaçat fins a la finca des Canons, propietat del Govern, on s’ha mantingut una reunió amb el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha dit que el Govern iniciarà la tramitació del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) per ampliar el Parc Natural de Llevant, multiplicant per 10 la seva superfície i amb el qual la finca des Canons hi tindrà una especial rellevància, una reivindicació municipal. Mir ha destacat també que s’ha donat la possibilitat a la ciutadania de “poder tenir accés, gaudir i estimar aquests espais protegits”. Actualment, l’IBANAT té adscrita la finca des Canons, fet que suposa una gestió ambiental directa sobre els valors naturals d’aquest espai i una recuperació etnogràfica i agrícola de les zones que s’han anat recuperant aquests anys. 

Reunió amb entitats i associacions

Després de dinar, la presidenta ha pogut visitar, acompanyada pel vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, el centre d’Artesania i Marca Artà, així com l’Associació Empresarial d’Artà. D’aquesta manera, el Govern ha pogut conèixer de primera mà els principals sectors productius i econòmics de la localitat, sempre amb la voluntat d’ampliar el diàleg i la cooperació entre l’administració i emprenedors, principals comerços i empreses.

Posteriorment, Armengol s’ha reunit amb entitats del municipi per atendre les propostes de les principals associacions i entitats que hi treballen i per intensificar la col·laboració entre els agents socials, l’ajuntament i el Govern. Hi han assistit prop de mig centenar de fundacions, col·legis, entitats, clubs esportius i associacions de diversos camps d’interès.

Tornar a d'alt