Segueix-nos
08/10/2019
La torrentada a Artà un any després: molta feina per fer
L’Ajuntament treballa dia a dia per restaurar encara una part dels danys que causà el sinistre

Demà dimecres 9 d’octubre es complirà un any de la forta tempesta i posterior torrentada que afectà diversos municipis del Llevant de Mallorca, causant la mort de tretze persones i quantiosos danys materials a habitatges, vehicles, finques i altres edificacions. Encara són moltes les persones afectades que no han pogut solucionar els seus expedients.

L’equip de govern considera que cal treballar dia a dia perquè es pugui recuperar el màxim possible d’allò que es va perdre i destaca que queda molta feina per fer i molts d’assumptes per aclarir. Així, divendres passat l’equip de govern es reuní amb el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, per, entre d’altres, realitzar una sèrie de peticions al seu departament, com la realització de feines de neteja i restabliment de les lleres del torrent que encara hi ha pendents, i la implicació de la Conselleria en la resolució d’expedients relacionats amb la torrentada que no estan coberts per cap línia d’ajudes.

D’altra banda, a partir d’una part del fons econòmic municipal procedent de donacions d’entitats i particulars per donar cobertura a persones que resultaren afectades per la torrentada, i que ascendeix a 97.682 euros, s’ ha preparat i aprovat la realització d’un projecte de repoblació de les voreres del torrent des Revolts. El projecte consisteix en la plantació de 1.500 arbres i uns 500 arbusts a les lleres del torrent, des del pont de la carretera Ma-12 cap a Canyamel, perquè aquests espais, que varen ser arrasats per l’aigua, recuperin part de la seva antiga aparença. Les plantacions, que començaren la setmana passada al punt verd, s’aniran consensuant mitjançant reunions  amb els propietaris de les finques afectades, i seran realitzades per operaris municipals i per alumnes del projecte ‘Sembram Futur’ que el SOIB i l’Ajuntament tutelen conjuntament al municipi.

Per demà, 9 d’octubre, a les 12 h davant l’Ajuntament, s’ha convocat a la ciutadania a sumar-se a un minut de silenci en senyal de record pels fets ocorreguts fa un any.

Tornar a d'alt