Segueix-nos
08/10/2019
Oberta una línea de compensacions estatals per pal·liar danys derivats de la gota freda de setembre
Fins el 20 de novembre es poden presentar les sol·licituds a l’Ajuntament, que ajudarà en la tramitació de la documentació

L’Ajuntament d’Artà, a través de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, recopilarà i enviarà les sol·licituds que presentin els particulars i les empreses que, afectades per la gota freda que afectà al municipi a començaments de setembre, que provocà inundacions en alguns habitatges i negocis al centre del poble, s’acullin a la línia d’ajudes publicades al Reial decret Llei 11/2019. Es tracta, concretament, de les compensacions tramitades a través de la Delegació del Govern a les Illes Balears, contemplades en els articles 2 i 8 de la RD, per “pal·liar danys personals, danys materials a habitatges i pertinences, i en establiments industrials, mercantils, agraris, marítim-pesquers, turístics i d’altres serveis, i per prestacions personals o de béns de persones físiques o jurídiques” i el “règim d’ajudes a entitats locals en situació d’emergència”.

Així, les sol·licituds s’han de presentar mitjançant els models normalitzats a Delegació de Govern a les Illes Balears o a qualsevol dels registres que recull la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini de dos mesos. Aquest termini finalitza el dia 20 de novembre. A Artà, els particulars i/o empreses afectades podrán adreçar-se a l’OAC de Can Solivelles, on el personal administratiu recopilarà totes les sol·licituds i les enviarà a la Delegació del Govern per a la seva corresponent tramitació.

 

En els següents enllaços vos podeu descarregar els models de sol·licitud contemplats en el RD:

Annex I: Ajuda per unitats familiars o de convivència econòmica per pal·liar danys materials en habitatge i estris, derivats d'una situació d'emergència o de naturalesa catastròfica.

Annex III: Ajuda per a corporacions locals per fer front a despeses derivades de situacions de greu risc o de naturalesa catastròfica.

Annex V: Ajuda per a comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal que hagin patit danys a elements comuns d’ús general, derivats de la situació d’emergència o de naturalesa catastròfica.

Annex VI: Ajudes per a persones físiques o jurídiques titulars d’establiments industrials, comercials i de serveis danyats per fets derivats d'una situació d'emergència o de naturalesa catastròfica.

Documents relacionats
Tornar a d'alt