Segueix-nos
03/09/2019
El diumenge de la Fira dóna el sus a la primera votació dels pressupostos participatius d'enguany
Aquest procediment, obert fins el 15 de setembre, servirà per triar les 30 propostes finalistes que concorreran a la votació final

Aquest diumenge, dia 8 de setembre, coincidint amb la Fira d’Artà, s’iniciarà la primera votació dels pressupostos participatius d’Artà i la Colònia de Sant Pere d'enguany, que finalitzarà el dia 15 de setembre. En aquest procés es triaran les 30 propostes finalistes que es sotmetran a la votació final, el proper mes d’octubre, per tal de decidir què fer amb els 200.000€ que l’Ajuntament d’Artà posa a disposició de la ciutadania per dur a terme els projectes escollits.

A partir d’aquest moment ja es poden consultar al web municipal (pitjau aquest enllaç) els 45 projectes que han resultat vàlids per ser inclosos dins aquesta primera votació. D’ells, 27 corresponen a l’àmbit territorial d’Artà i 18 a l’àmbit territorial de la Colònia. Per realitzar les votacions, cada persona podrà escollir fins a un màxim de 15 propostes que consideri més importants. Les 15 propostes d’Artà i les 15 propostes de la Colònia de Sant Pere que més vots tenguin seran les que s’inclouran en la votació final.

Les votacions es podran fer (a partir de diumenge dia 8) via on-line a la pàgina web municipal, o bé presencialment a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania d’Artà i la Colònia, a les diferents biblioteques o bé als punts de votació presencial que es situaran als mercats de dimarts a Artà i el dissabte a la Colònia. Vos animam a participar-hi per fer un poble millor entre tots i totes.

El procés de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Artà s’inicià fa dos anys, amb resultats esperançadors. En la primera edició, a Artà guanyà la proposta de reparació de la xarxa municipal d’aigua potable, dotada amb 120.000€, que ja està finalitzat, i a la Colònia la petició de tenir un tanatori digne (80.000€), que és en fase final d’execució. En la segona edició, a Artà es varen poder dotar econòmicament tres projectes: material esportiu als clubs del municipi (60.000€), finalitzat; Rehabilitació dels patis del CEIP Na Caragol (55.000€), no iniciat; i posar més papereres a la via pública (5.000€), finalitzat. A la Colònia, per la seva banda, es trià el soterrament de les xarxes aèries de llum i telèfon, amb un cost xifrat de 80.000€, el projecte del qual es troba en fase de redacció actualment.

Tornar a d'alt