Segueix-nos
31/07/2019
Arriben les festes de Sant Salvador
l’Ajuntament reclama civisme perquè tothom les pugui gaudir

Demà es donarà el sus a les festes de Sant Salvador 2019 amb la tradicional sortida de l’estol de xeremiers, els balls dels capgrossos i el pregó a la plaça de l’Ajuntament, que enguany anirà a càrrec d’Olga Huguet Rodríguez.

Amb la finalitat que la gent pugui gaudir de les festes amb normalitat i sense incidents, l’Ajuntament, com cada any, ha preparat una sèrie de dispositius i mesures de seguretat, però reclama també la implicació de la ciutadania, i confia que actuï amb responsabilitat i compleixi les normes bàsiques de civisme i convivència.

Així, us detallam algunes de les mesures previstes i a tenir present durant els propers dies:

  • Durant les festes no hi haurà ni el mercat municipal de dia 6 d’agost, ni el mercat de segona mà del primer diumenge del mes.
  • El sistema de recollida de fems porta a porta es continuarà fent de la mateixa manera, excpte dia 7 que no hi haurà recollida de vidre als domicilis d'Artà.
  • Recordau que l’Ajuntament canvia el seu horari (de 9 h a 14 h, fins al 5 d’agost).
  • La circulació del trànsit es veurà afectada diàriament a la zona del centre a partir de les 18 h, i els dies de verbena (dies 2 i 6 d’agost) quedarà totalment restringida. Aquests dos dies de verbena la circulació de vehicles per dins el poble estarà limitada als residents, per la qual cosa els visitants hauran d’aparcar a les afores, on s’han habilitat diversos espais per a l’estacionament: a la zona del polígon industrial (pels que venen de Canyamel o Son Servera); a la zona de Ses Pesqueres (pels que venen de Capdepera); i entre les rodones de la carretera d’Alcúdia i la de Manacor (per als que arribin des d’aquests punts).
  • Així mateix, la Policia Local d’Artà i la Guàrdia Civil muntaran dispositius de control d’alcoholèmia i altres substàncies en diferents punts d’entrada i sortida d’Artà. Per això, i per garantir un millor funcionament durant la nit de les verbenes, es comptarà amb un reforç de 15 policies més, i paral·lelament la Guàrdia Civil també posarà reforços, sobretot personal que es mourà d’incògnit per controlar des de dins el trui.
  • Els establiments que han muntat barra exterior a la Plaça serviran les begudes exclusivament en tassons reutilitzables amb l’objectiu de reduir la generació de residus. Aquests establiments, per altra banda, tenen l’obligació de facilitar la utilització dels WC als seus clients. Així mateix, l’Ajuntament col·locarà diversos urinaris químics a diferents zones del centre del poble (veure localitzacions aquí), en cada un dels quals es podrà trobar un plànol de situació de la resta (vegeu la imatge adjunta). Es recorda, així mateix, que aquelles persones que orinin a la via pública seran sancionades. Els urinaris es buidaran i netejaran els dies posteriors a les dues verbenes. Aquests dos dies es procedirà també a la neteja viària de la plaça i dels carrers adjacents.
  • Dins el programa hi ha una sèrie d’actes que causaran restriccions de trànsit i en els quals es recomana seguir en tot moment les instruccions de la Policia Local d’Artà i del personal tècnic municipal. Es tracta del Correfoc (1 d’agost a les 22.15 hores), de la VII Davallada de Carretons de Sant Salvador (3 d’agost a les 18 hores), de la XXXI Cursa Popular Festes de Sant Salvador (3 d’agost a les 24 hores), del Voltí 2.0 (5 d’agost a les 20 h) i del LXX Circuit Ciclista de Sant Salvador (dia 7 d’agost a les 15.30 hores).
  • També volem informar que les atraccions tenen un horari de funcionament i que els seus responsables han rebut una notificació informativa (vegeu el model de la notificació amb els horaris aquí)
  • Finalment l’Ajuntament recomana un consum responsable de begudes alcohòliques i insta a la ciutadania a informar o denunciar qualsevol actitud sexista o incívica que es detecti. En aquest sentit, i en el marc de la campanya ‘No I Punt’ sobre les agressions sexistes, per a la verbena de dia 2 s’instal·larà una paradeta informativa per a les persones que necessitin informació i/o ajuda.

 

 

Tornar a d'alt