Segueix-nos
23/07/2019
El PoésArt més català i feminista en la seva 7ª edició
El festival de poesia de l’Ajuntament d’Artà, dirigit per Maria Antònia Massanet, tendrà lloc a Artà els dies 26 i 27 de juliol

La setena edició del PoésArt, el festival de poesia de l’Ajuntament d’Artà, en col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i dirigit per M. Antònia Massanet, arriba a Artà el 26 i 27de juliol a Artà. Aquesta edició està dedicada a la poesia en català i feminista, per combatre els atacs constants a la llengua i a que són sotmeses les dones per l’auge de l’ultradreta.

Els poetes participants són de Catalunya, el País Valencià i Balears, i predomina la presència de dones, totes elles amb una gran consciència feminista i de gènere, que aniran emplenant Artà de versos en les diferents activitats del festival: la Inauguració, la Batupoètica, el Vermut Poètic, el PoésArt de Nit i el micro obert Amb nocturnitat i traïdoria. En aquesta edició hi participen els mallorquins Miquel Àngel Adrover, Sebastià Alzamora, Cati Coll, Bartomeu Crespí i Àngel Terrón, de Catalunya, Meritxell Cucurella-Jorba i Sònia Moll; Begonya Pozo serà la representant valenciana; mentre que Carme Sánchez posarà la nota local al festival.

A nivell musical, es comptarà amb l’internacional pianista de jazz Isaac Turienzo, deixeble de Tete Montoliu, en l’acte d’inauguració del festival. Com a punt final a les activitats del divendres actuarà Salvatge cor, grup mallorquí liderat pel poeta Llorenç Romera. Pep Toni Ferrer, en la seva versió d’Oliva Trencada, serà l’encarregat de posar música a l’espectacle de cloenda, amb un concert i performance dedicat a diversos poetes.

El divendres 26 tindrà lloc la inauguració del festival, a la Fundació Aina Maria Lliteras de Can Cardaix, que comptarà amb l’assistència de la delegada de Cultura del Govern de les Illes Balears, Catalina Solivellas; de la Diputada al Congrés de Diputats, Laura Borràs; de Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana –entitat col·laboradora del festival–; a més de Manolo Galán, batle d’Artà; Toni Bonet, regidor de cultura; i M. Antònia Massanet, directora del festival. L’acte acabarà amb un petit concert del pianista Isaac Turienzo i amb un brindis, gentilesa de Licors Moyà.

A continuació serà el torn de la Batupoètica, una de les activitats més festives del festival, conduïda per Iván Martín, que consisteix en una ruta de recitals a bars i restaurants amb la batucada TremolArtà i recitals dels poetes participants i que acabarà amb un concert de Salvatge Cor a la terrassa del Teatre d’Artà.

El dissabte se celebrarà el Vermut Poètic, un animat recorregut amb recitals a comerços i llocs insòlits, com la Cooperativa Sant Salvador, on els poetes reciten entre sacs de pinso, amb l’acompanyament de l’Estol de Xeremiers d’Artà. Com a novetat, en ambdues rutes es comptarà amb equip de so a tots els punts de recitació.

El PoésArt de Nit, l’espectacle de música i poesia que es celebra al Teatre d’Artà, comptarà enguany amb la direcció d’Iván Martín i la música d’Oliva Trencada, així com amb els poetes del PoésArt. Per primer any, en acabar hi haurà signatura de llibres per part dels autors a la parada que la llibreria Embat de Palma posarà al hall del teatre.

El festival acabarà amb l’activitat més gamberra: Amb nocturnitat i traïdoria, un micro obert on tothom està convidat a dir la seva poesia o la dels seus autors preferits i que començarà a les 23h a la Cafeteria del Teatre d’Artà.

 

En aquest enllaç podeu consultar el programa del festival. 

Tornar a d'alt