Segueix-nos
23/07/2019
Informació sobre les actuacions duites a terme en relació al quiosquet de Cala Torta
Costes ha informat aquesta setmana que el passat dia 18 de juliol precintà el quiosquet

Ateses les diverses informacions i opinions que circulen sobre el quiosquet de Cala Torta, l’Ajuntament vol fer els aclariments següents:

  • La concessió estatal del xibiu de la platja de Cala Torta finalitzà el 29 de juliol de l’any passat i, per tant, en aquell moment retornà a domini públic. La Demarcació de Costes ho havia de notificar als concessionaris, però el bar continuà obert tot l’estiu.
  • El xibiu es troba en zona protegida i no complia amb allò que marca la legislació vigent, per la qual cosa s’havia d’esbucar i ser reconstruït com a instal·lació desmuntable i sota uns paràmetres mediambientals molt definits.
  • L’any passat, en tenir coneixement de la caducitat de la concessió, l’Ajuntament sol·licità a Costes una autorització temporal per a l’explotació d’un nou quiosquet i, d’aquesta manera, poder treure a concurs públic la seva gestió.
  • En el transcurs d’una reunió amb els responsables de Costes el passat mes de gener, l’Ajuntament d’Artà demanà si era possible resoldre la situació abans de l’estiu, moment de major afluència turística a la platja de Cala Torta i quan els visitants esperen poder rebre algun tipus de servei, però no ha pogut ser així.
  • L’Ajuntament d’Artà ha seguit molt de prop el procediment administratiu per aconseguir, per a Cala Torta, una instal·lació d’acord amb la normativa de zones protegides i n’ha fet totes les tramitacions ambientals pertinents.
  • En aquest sentit, l’any passat  l’Ajuntament presentà al Govern un projecte per a la recuperació dunar, la gestió de les zones de descans i la demolició i la instal·lació temporal del bar i els lavabos, el qual va ser dotat, al maig, amb una subvenció de més de 150.000 euros del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), per a millora de les infraestructures.  
  • La Demarcació de Costes ha informat aquesta setmana que el passat dia 18 de juliol precintà el quiosquet de Cala Torta. 
Tornar a d'alt