Segueix-nos
07/11/2019
L'Ajuntament comença a repartir el distintiu per poder aparcar a la zona de residents
Aquesta acció és una de les primeres passes per poder posar en funcionament la reordenació de les zones d'aparcament del poble

Durant aquests propers mesos, l'Ajuntament ha fet feina per poder activar la reordenació dels espais destinats a l'estacionament i la circulació al nucli urbà del poble. Aquests canvis responen a les demandes manifestades per la ciutadania atesa la dificultat d'aparcament i de saturació de vehicles en determinades zones i carrers, ja que en els darrers anys ha incrementat el trànsit de vehicles que pertanyen a població flotant. Per aquest motiu, es va plantejar una modificació de l'Ordenança municipal de circulació, la qual es va aprovar en el Ple ordinari de febrer i va entrar en vigor amb la seva publicació al BOIB de 4 de maig.

Aquests dies s'ha començat a repartir una carta que inclou el distintiu que s'haurà de col·locar al cotxe per poder aparcar a les zones de residents i informació sobre aquesta nova reordenació.

Nova zona d’aparcament només per a residents

Aquesta modificació de l’Ordenança permet, entre d'altres aspectes, regular l'estacionament de vehicles dins de la nova zona de residents (zona verda al plànol), els quals disposaran d'un distintiu per al seu vehicle que s'ha començat a repartir, juntament amb una carta informativa, a les persones empadronades i amb el cotxe censat a Artà. Amb aquesta identificació els vehicles autoritzats podran estacionar en la zona esmentada.

Zones de circulació restringida

A més, la modificació de l'Ordenança també estableix, per raons d'interès públic, zones de circulació restringida (ACIRE) en el nucli urbà d'Artà (zones en vermell al plànol), dues de les quals ja existien. Per a la nova zona ACIRE, l’Ajuntament farà arribar una targeta a les persones residents perquè hi puguin circular.  

Aparcaments públics

Així mateix, cal recordar que hi ha cinc pàrquings públics (espais blaus al plànol), ubicats en llocs estratègics del poble, on residents i visitants podran estacionar els seus vehicles.

Amb motiu de tots aquests canvis, l'Ajuntament ha pintat els espais d'estacionament amb el color adient i ha instal·lat senyals amb la informació necessària.

Cal assenyalar que el personal de l'Oficina d'Atenció Ciutadana atendrà qualsevol consulta relacionada amb aquest tema i que l’Ajuntament avisarà de la posada en funcionament d’aquest sistema a través dels canals d’informació habituals. 

 

Tornar a d'alt