Segueix-nos
04/03/2019
El Consell destina 10 milions d’euros als ajuntaments de Mallorca
La subvenció s’ha determinat seguint criteris demogràfics; Artà rebrà 150.000 euros

Els 53 municipis de Mallorca es beneficiaran de la nova convocatòria de subvencions 2018-2019 per dur a terme obres d'inversions de competència municipal i l'adquisició de vehicles i d'immobles per a la prestació de serveis municipals. Aquesta nova convocatòria està dotada amb un pressupost total de 10 milions d'euros destinats a tots els ajuntaments de Mallorca (excepte Palma).

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha manifestat avui, durant l'acte de signatura amb els batles i batlesses dels diferents municipis de Mallorca, que s'ha celebrat a Sineu,que "la voluntat del Consell de Mallorca sempre ha estat la de potenciar el municipalisme i que els diners públics es puguin revertir en les economies locals”. “La finalitat d'aquesta convocatòria és cooperar amb els ajuntaments de Mallorca en l'execució d'aquestes obres i projectes per fomentar l'economia dels municipis”. Per part d'Artà hi ha assistit Aina Comas, segona tinenta de batle, que aquesta setmana ha quedat a càrrec de les atribucions de la batlia per absència del batle. 

Un dels requisits més destacables d'aquesta nova subvenció és que un mínim d'un 20% dels diners sol·licitats per cada ajuntament ha d'anar destinat a millorar i complimentar les condicions d'accessibilitat universal dels equipaments i edificis públics, així com dels espais d'ús públic de titularitat municipal. En aquest sentit, Font ha assegurat que aquest requisit té com a objectiu "fer complir la normativa en matèria d'accessibilitat universal que existeix a les Illes Balears".

D’aquesta manera, cada ajuntament ha presentat un màxim de cinc actuacions comptant amb obres, vehicles i immobles; el conjunt de les actuacions han de ser d'un import igual o superior a 10.000 euros (IVA inclòs) i en cap cas l'import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor del mercat. La subvenció s’ha determinat seguint criteris demogràfics i tenint en compte els nuclis de població de cada municipi. En el cas d'Artà la quantitat subvencionada ascendeix a 150.000 euros. Les subvencions d'aquesta convocatòria es podran destinar a sufragar despeses compreses des de dia 1 de gener de 2018 fins al 30 de desembre de 2019.

Tornar a d'alt