Segueix-nos
27/02/2019
El nou Centre de Salut d’Artà triplicarà l'espai actual
Es preveu que les obres de la nova edificaci, que serà d’una planta, es puguin començar el mes de novembre

El nou Centre de Salut Nuredduna (Artà) triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat per a les persones usuàries. La nova edificació serà d’una planta (actualment en té dues) i de fàcil accés per a les persones majors i amb mobilitat reduïda. Tendrà 2.024 m2 (l’actual té uns 600 m2) i passarà de 10 consultes a tenir-ne 15. Hi haurà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i dues sales polivalents. Així s'ha donat a conèixer avui horabaixa, durant l'acte de presentació del projecte, a les voltes de Na Batlessa, en el qual han intervingut la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general de Salut, Juli Fuster; el batle d'Artà, Manolo Galán, i els arquitectes guanyadors del projecte.   
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat que properament s’iniciarà la fase de redacció del projecte i que es preveu que les obres puguin començar el proper mes de novembre. El Servei de Salut ha invertit 2.374.208 € en aquest projecte.

El nou equipament sanitari s’ubicarà al costat de l’aparcament de na Pati, a l’entrada del poble des de Manacor, el que també possibilitarà que els vehicles hi puguin accedir amb més facilitat (l’emplaçament actual enmig del poble presenta dificultats per a la mobilitat dels vehicles d’urgències i de particulars). Es contempla, a més, la construcció d’un aparcament de 22 places i un altre diferenciat per a les ambulàncies.

Xifres d'Artà 
El Centre de Salut Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) d’Artà, que està formada pel Centre de Salut (CS) Artà i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Colònia de Sant Pere. Atén una població de 6.702 targetes sanitàries amb una plantilla de 4 metges, 4 infermers, 1 pediatra, 1 auxiliar d’infermeria, 1 fisioterapeuta, 1 comare i 3 auxiliars administratius. Al llarg de 2018, aquests professionals varen atendre un total de 30.469 consultes de medicina de família, 22.295 d’infermeria i 5.256 de pediatria. Del total d’aquestes 58.020 consultes, 1.489 varen ser visites domiciliàries.

Agraïment

El batle d'Artà, Manolo Galán, ha volgut aprofitar la presència de la consellera per agrair-li públicament que la Unitat d'Extracció Bàsica de la Colònia de Sant Pere continuï donant servei durant uns mesos mes, fins que la reconstrucció del pont de la Ma-12 sigui completa. En aquests dos enllaços (enllaç 1 i enllaç 2) podreu consultar els plànols bàsics del nou PAC. 
 

Tornar a d'alt