Segueix-nos
08/02/2019
El pont d’accés a Artà estarà acabat a mitjans de març
La nova estructura disposarà d’un carril per sentit de 3,5 metres cadascun, separats de la via principal per una tanca mixta de fusta i acer, i d'un carril bici de 2,60 metres

El pont d’accés al municipi d’Artà, que es va esbucar el passat 9 d’octubre a conseqüència del temporal, es podrà reobrir al trànsit a mitjans de març. Així ho anuncià ahir la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, durant la visita a l’obra. El pont nou disposarà d’un carril per sentit de 3,5 metres cadascun, que estaran separats de la via principal per una tanca mixta de fusta i acer, així com d’il·luminació. Els vorals seran d’1,80 metres i el carril bici de 2,60 metres. El cost de l’execució del pont és de 2.325.846 euros, si bé amb l’adequació del terreny el cost total de la intervenció en aquest punt de l’Ma-12 ascendeix a 3 milions d’euros. 

El nou pont, a diferència de l’anterior, tindrà un cabal deu vegades superior, gràcies al sistema constructiu emprat. Si fins el dia de la tempesta el pont estava format per tub d’acer per on passava l’aigua, ara s’ha optat per estreps de formigó i bigues tauler i, per tant, un sistema constructiu obert, on l’aigua no es pugui obstruir. 

Protecció del patrimoni
Pel que fa al manteniment del pont d’en Pentinat, un bé catalogat, s’ha optat per construir la nova infraestructura d’1,5 metres en direcció a Artà, però en el mateix eix. D’aquesta manera, si fins ara quedava al descobert una cara d’aquest element protegit, amb la ubicació nova del pont en quedaran visibles tres cares. 

A la visita de la instal·lació de les bigues hi assistiren el batle d’Artà, Manolo Galán, i el cap de la unitat de la caserna general de la COMGEBAL, coronel Jesús de Quiroga. El passat 4 de desembre s'habilità un pont militar provisional que es va instal·lar per millorar l’accés al poble mentre s’estaven duent a terme les obres. Un cop ja no sigui necessari, el pont es desmuntarà i es tornarà la zona a l’estat original. 

Tornar a d'alt