Segueix-nos
11/01/2019
Artà també diu NO I PUNT! durant les festes de Sant Antoni
L’Ajuntament repartirà entre el jovent bosses de tela amb missatges d'igualtat de gènere

L’Ajuntament d’Artà es va adherir per juliol de 2017 a la campanya de comunicació ‘No i punt! De festa a una Mallorca lliure d'agressions sexistes’, impulsada des del Consell de Mallorca en el marc de l'Estratègia local de lluita contra les violències masclistes (a la que l'Ajuntament s'hi adherí al 2016), en què es plantegen tota una sèrie d’actuacions i mesures per treure la violència sexual i les agressions sexistes de la seva invisibilitat i abordar-les com una qüestió pública que implica el conjunt de la societat. Uns mesos abans, per maig, la corporació municipal havia aprovat en el Ple la seva adhesió al Pacte ciutadà per una Mallorca lliure d’agressions sexistes.

Des d’aleshores, l’acció municipal ha organitzat i coordinat actuacions encaminades a afrontar violències sexuals en entorns festius, sobretot durant les festes d’estiu, però per Sant Antoni també s’ha volgut abordar aquesta problemàtica. Així, per aquest Sant Antoni,  l’Ajuntament ha dissenyat unes bosses de mà on hi figuren una sèrie de gloses relacionades amb el tema. Les gloses les ha escrites na Maria Xoroia, una glosadora artanenca que participa activament en grups de persones que elaboren aquests tipus de versos i que ja és prou coneguda en aquest àmbit. Aquestes bosses es repartiran entre l’alumnat jove del municipi, que alhora participa d’un programa de prevenció de consum de drogues, i en què enguany també s’ha enfocat a fer gloses relacionades amb aquesta temàtica.

Aina Comas, regidora de Serveis Socials, explica que “s’ha optat per mostrar gloses perquè és un dels elements més característics de la nostra festa i una manera molt clara i directa per transmetre els missatges que es volen abordar”. De fet, a la bossa es reflecteixen tres gloses: la primera en nom de les dones, la segona és en masculí i a la tercera s’exposa el missatge clar que cal fer entendre per assolir l’objectiu de la campanya. Nina Parrón, directora d’Igualtat del Consell de Mallorca, ha visitat avui Artà i ha rebut una bossa de mans de la regidora Aina Comas. "La col·laboració entre institucions dona com a resultat la multiplicació dels resultats, sempre pensant en la ciutadania", ha manifestat.  

Precisament avui s'ha muntat a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament l'exposició itinerant que acompanya la campanya que impulsà el departament d'Igualtat del Consell de Mallorca amb motiu del ‘Dia internacional de l'Eliminació de la Violència contra les dones’, el passat novembre. Aquesta exposició podrà visitar-se de dilluns a divendres, entre les 8 h i les 15 h.   

 

I res millor que encetar la festa amb aquestes gloses...

Juntes feim una gran festa,

no n’hi ha cap de millor;

volem celebrar aquesta

unides i amb germanor.

 

Sa festa hem de disfrutar,

És una bella experiència;

I entre tots hem d’evitar

Tot tipus de violència.

 

Ara ho tornam repetir

Amb veu alta i ben amunt,

Que si no deim un bon sí,

Sempre serà un NO i PUNT!

Tornar a d'alt