Segueix-nos
10/01/2019
Artà encendrà dissabte sa Talaia Moreia i la torre d’Albarca com a símbol de la violència contra les refugiades
Dins el marc de la iniciativa ‘Talaies i talaiots de les Illes Balears. Un cant pels drets humans’, coordinada pel Consell de Mallorca, que compta amb 48 punts d’encesa

L’encesa de torres pels drets humans, que dissabte compleix la seva tercera edició, denunciarà enguany la violència contra les dones refugiades, segons el manifest consensuat per a 2019 entre les institucions i entitats que col·laboren en la iniciativa, coordinada pel Consell de Mallorca, que enguany s’ha anunciat sota el lema ‘Talaies i talaiots de les Illes Balears. Un cant pels drets humans’. Com no podia ser d’una altra forma, Artà s’ha sumat a la iniciativa i la torre d’Albarca i sa Talaia Moreia formaran part dissabte d’aquesta encesa col·lectiva.  

Segons el Consell, fins ara s’ha confirmat la participació de 48 punts d’encesa a Mallorca, d’una quinzena de talaiots a Menorca, d’un punt d’encesa a Eivissa i a Formentera i la participació de dues localitats al Nord d’Àfrica.

Així, aquest dissabte les talaies i talaiots de Balears i de les localitats d’Ouedlaou, al Marroc, i Mahdia, a Tunísia, encendran fum i llums a les 13 hores i a les 18.15 h per reivindicar solidaritat i respecte cap a les persones que es s’han vist obligades a abandonar els seus països, així com per reivindicar la conservació de les torres de defensa com a patrimoni arquitectònic, paisatgístic i cultural.

 

'Viatge a Ítaca'

Una altra de les novetats d’enguany és el Cant pels Drets Humans que se celebrarà durant l’acte d’encesa que té com a himne la cançó de Lluís Llach, Viatge a Ítaca. L’encesa començarà a Sa Dragonera i el senyal es transmetrà en dos itineraris, cap al nord i cap al sud.

Documents relacionats
Tornar a d'alt