Segueix-nos
01/12/2018
Artà se suma avui, 1 de desembre, al Dia Mundial de la Sida
Més de 400 alumnes de l’IES d’Artà han participat en els 52 tallers d'educació afectiva i sexual impartits al municipi

Avui, dia 1 de desembre, és el Dia Internacional de la Sida, i l’Ajuntament s’hi ha sumat penjant al balcó del Consistori el llaç vermell que simbolitza la lluita contra aquesta malaltia de transmissió sexual. Tal com explica ‘Taula per la Sida’, plataforma que coordina el treball en xarxa per a la prevenció de noves transmissions i/o reinfeccions i que lluita contra l’estigma que pateixen les persones seropositives, malgrat els avanços en el control de la infecció per VIH/SIDA, continua existint un nombre important de persones afectades per aquesta malaltia, les quals travessen situacions difícils per a la seva integració, convertint-se en víctimes de conductes de rebuig i marginació.

Paral·lelament, des dels Serveis Socials d'Artà i Sant Llorenç s'han impartit uns tallers a l'IES d'Artà sobre "educació afectiva i sexual en l’adolescència" que, entre d’altres, han abordat aspectes com la prevenció i els riscs quant a les infeccions de malalties de transmissió sexual com ara la SIDA. A més, un total de 443 adolescents d'Artà i de Sant Llorenç, alumnes de l’IES Llorenç Garcias i Font, han pres part en el programa autonòmic ‘Amb tots els sentits’, de salut afectiva i sexual, impartit pels educadors socials d’Artà i Sant Llorenç, Óscar Juez i Catalina Terrassa, respectivament.

L’objectiu del programa és que els i les joves adquireixin les competències necessàries per viure la sexualitat amb plaer, satisfacció i de forma saludable i que puguin fer-ho establint relacions gratificants i no discriminatòries. Segons el Govern, a més d'afavorir una sexualitat sana i satisfactòria, el programa ajuda a prevenir determinats problemes de salut i problemes socials com les malalties de transmissió sexual, el VIH, embarassos no desitjats, la violència de gènere, l'homofòbia o els abusos sexuals. Cada any es tractaran aquests temes tenint en compte les característiques de la seva etapa evolutiva.

Tornar a d'alt