Segueix-nos
30/11/2018
Iniciativa intergeneracional conjunta per a la decoració nadalenca del poble
Nins i nines, persones grans, Artà Empresarial i Ajuntament d'Artà treballen plegats en una sèrie d'activitats de dinamització encaminades a conèixer i posar en valor els espais públics del poble i a fomentar la relació intergeneracional, entre d'altres

Els nins i nines dels centres escolars del poble, la gent gran del Centre de Dia, l’Ajuntament d'Artà i l’Associació Artà Empresarial realitzen conjuntament, a iniciativa d’aquesta darrera, una sèrie d’activitats al poble de cara a les festes de Nadal. Així, s’han programat diverses activitats interrelacionades, començant per la visita dels escolars a l’exposició fotogràfica ‘L’espai públic forma part de la teva història. Cuida’l’, que s’ha muntat al pati de l’Ajuntament, per tal de conscienciar als més petits sobre la importància de la cura i el manteniment que necessiten els espais comuns del  poble. Per altra banda, s’estan duent a terme tallers de decoració nadalenca amb els diferents centres escolars i la col·laboració de la gent gran (Centre de Dia) per, amb objectes fets a partir de materials reutilitzables o reciclats, decorar un espai urbà i establir una línia decorativa que després empraran els comerços. 

L’objectiu és fer partícips a persones grans i infants en accions conjuntes que aportin un benefici mutu, així com apropar el teixit empresarial a activitats de dinamització al municipi, de manera que cada sector de la població intervingui en el seu desenvolupament i es pugui crear un vincle entre tots ells. Alhora, es treballa el sentit de pertinença a la comunitat i es posa en valor la importància de cuidar l’espai públic.

Dos d’aquests tallers, amb els col·legis Sant Salvador i Sant Bonaventura, s’han duit a terme aquesta setmana i el tercer, amb els nins i nines de Na Caragol, es realitzarà dimarts que ve. El resultat d’aquesta tasca es farà visible a la darrera activitat, dia 12 de desembre, que consistirà en una trobada per col·locar el material elaborat a l’arbre de Nadal que es muntarà en un espai públic (la plaça de l’Ajuntament) i compartir un berenar per a totes les persones que hi hauran participat.

Tornar a d'alt