Segueix-nos
28/11/2018
Veu la llum l’«Anecdotari artanenc» del Pare Ginard, amb 84 anècdotes recollides per l’autor l’any 1932
El treball de Jaume Guiscafrè serà presentat aquest divendres a les voltes de Na Batlessa

El projecte d’edició de l’«Anecdotari  artanenc» de Rafel Ginard, a cura del professor de la UIB Jaume Guiscafrè, és ja una realitat. L’obra, que recull les 84 anècdotes que conté el manuscrit inèdit del folklorista Rafel Ginard Bauçà, serà presentada aquest divendres 30 de novembre de 2018, a les 19 h, a les voltes de Na Batlessa. L’Ajuntament d’Artà, que duu temps fent feina en diferents iniciatives per donar a conèixer l’obra del Pare Ginard, ha impulsat i patrocinat l’edició d’aquest treball, que ha comptat amb una subvenció del Consell de Mallorca.

L’«Anecdotari artanenc» parteix del material transcrit per Guiscafrè dels dos quaderns manuscrits inèdits que va escriure durant l’any 1932 qui, en paraules de l’autor del treball, segurament deu ser el primer folklorista de l’àmbit dels Països Catalans que es proposa dur a terme un recull monogràfic d’anècdotes.    

Rafel Ginard Bauçà, proclamat Fill Adoptiu per l’Ajuntament d’Artà el 1974, és conegut per ser l’autor dels «Croquis artanencs» i , sobretot, del Cançoner popular de Mallorca, pel qual va ser premiat per l’Institut d’Estudis Catalans el 1949 i va rebre el Premi Ciutat de Palma de folklore el 1958.

Tornar a d'alt