Segueix-nos
13/11/2018
Trànsit ha obert avui una línia directa d’atenció per a la gent dels municipis afectats per la torrentada
És un canal telemàtic per a la realització de gestions de manera més àgil des d’avui fins dia 15 de desembre

La Prefectura Provincial de Trànsit de les Illes Balears ha obert avui un canal de comunicació telemàtic directe amb la gent dels municipis afectats per la torrentada per tal de contribuir en la mesura del que sigui possible a la recuperació de la normalitat en els municipis d’Artà, Capdepera, Sant Llorenç, Son Servera i Manacor. Per això, des d’avui i fins el dia 15 de desembre, preferentment, es podran realitzar les següents gestions:   

- Per a l’obtenció d’una autorització temporal del permís de conduir, gratuït i per correu electrònic, sol·licitant-ho a través de la Policia Local d’Artà (prefectura@arta.cat), qui remetria un correu electrònic a jptib@dgt.es a partir de dia 13 de novembre de 2018, indicant el nom cognoms i DNI de la persona a qui se li ha d’emetre. L’autorització temporal del permís de conduir es remetrà al correu de l’Ajuntament, perquè aquest pugui lliurar personalment a l’interessat després de comprovar la seva identitat i després posteriorment acollint-se a l'opció c) de duplicat del permís de conduir pugui obtenir ja un definitiu.  

- Per sol·licitar la baixa temporal del vehicle d’aquells vehicles que per algun motiu no han de circular temporalment, que la persona titular del vehicle es posi en contacte directament al correu jptib@dgt.es a partir del 13 de novembre de 2018 i abans del 15 de desembre del 2018, perquè pot afectar el cobrament de l’impost de vehicles de tracció mecànica.

Per sol·licitar duplicat del permís de conduir, el conductor ha de posar-se en contacte directament al correu jptib@dgt.es a partir del 13 de novembre de 2018.  

- Per sol·licitar la baixa definitiva del vehicle que hagués quedat inutilitzat i que no està a l’abast de l’interessat, és a dir que encara no ha estat recuperat físicamen, el titular del vehicle es podrà posar en contacte directament en el correu jptib@dgt.es a partir del 13 de novembre de 2018 i abans del 15 de desembre de 2018, ja que pot afectar el cobrament de l’impost de vehicles de tracció mecànica.  

- Per sol·licitar la baixa definitiva del vehicle que hagués quedat inutilitzat i que està a l'abast de l'interessat, és a dir que pot ser retirat en grua, no cal que es posi en contacte amb la Prefectura, s’ha d’atenir al que s’indica en aquest full informatiu, i la informació que consta en aquest enllaç, respecte al que s'indica pel que fa a la baixa definitiva del vehicle.  

En els casos de baixa definitiva del vehicle, s’ha de lliurar al desballestament CAT (Centre Autoritzat per al tractament de vehicles) per donar-lo de baixa definitiva. El CAT (Centre Autoritzat per al tractament de vehicles) s’ocuparà de donar-li al titular un justificant d'haver-ho destruït i haver-ho donat de baixa en el Registre de Vehicles de la Direcció General de Trànsit.  En cas de baixa definitiva del vehicle amb retirada per part del CAT del mateix, no cal passar per la Prefectura Provincial de Trànsit de les Illes Balears. Per a qualsevol altre tràmit o dubte, la persona interessada pot adreçar-se igualment al correu jptib@dgt.es a partir d’avui.

Tornar a d'alt