Segueix-nos
03/08/2018
Es celebra l’activitat d’horts familiars en el marc de les festes de Sant Salvador
Aquest any s’ha centrat en les varietats de tomàtigues

Prop d’un centenar de persones participaren ahir horabaixa a la trobada d’horts familiars. Als Jardins de Na Batlessa es mostraren 20 varietats de tomàtiga diferents que dugueren 12 famílies del poble que tenen horts.

Aquesta activitat, organitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Artà i l’associació APAEMA, s’emmarca dins el projecte d’horts ecosocials que s’ha reactivat aquest any a les costes de Sant Salvador amb un total de 10 parcel·les de cultiu. Els usuaris d’aquests horts municipals també participaren ahir a la trobada aportant les varietats que hi tenen cultivades.

Les varietats de tomàtiga que s’aconseguiren reunir són: de ramallet, tomatigó, tomatigó de punta, tomatigó gros, tardà de Riells (Ametlla del Vallès), Genaro, Raf, Mutxamiel, rastrera de punta, Cherrys, rosada, negra, de Valldemossa, de pera, de pera grossa, de pera petita, cor de bou, bombilla i Tírvia.

A la vegada els participants també dugueren altres productes de l’hort d’estiu, com albergínies (amb les seves varietats retxada, blanca i verda), Thai, carabassí de Sicília, carabasses de diferents mides, raïm i, com no hi podien faltar, la síndria i el meló.

A més dels participants dels horts municipals, a la mostra hi participaren agricultors (professionals i aficionats) de les finques de Sa Barraca, Ses Eres, Ses Terres, Sa Font, Sa Síquia, Sa Font Calenta, Na Pedaç i Ca’n Canals. L’Ajuntament els va agrair la seva col·laboració, ja que amb aquesta acció es pretén fomentar l’agricultura ecològica al nostre municipi, i ells en són els part activa.

Després de la mostra es va compartir un trempó fet amb producte d’agricultura ecològica i amb les variants aportades, i es varen poder degustar dos estils, el mallorquí i el marroquí, gràcies a un grup de participants procedents del Marroc.

El resultat de tot plegat va ser una vetllada profitosa i agradable per a totes les persones que hi assistiren.

Tornar a d'alt