Segueix-nos
28/06/2018
La plaça de l'Ibavi serà un indret singular i versàtil
La ciutadania té fins el dia 5 de juliol per presentar les seves propostes i suggeriments, perquè, d’aquesta manera, puguin ser recollides i/o adaptades pels projectistes que en faran el disseny

La plaça de l’Ibavi patirà pròximament una important transformació. La seva remodelació  forma part de les inversions financeres sostenibles que l’Ajuntament iniciarà dins aquest exercici 2018 i la intenció de l’equip de govern és que els veïns i veïnes, així com la ciutadania en general, tengui veu en les actuacions que s’hi faran. Per aquest motiu, ahir es celebrà a l’Institut una reunió en la qual s’explicà la realitat de la zona i s’exposaren els objectius que se persegueixen en la remodelació. Així mateix, els veïns i veïnes presents, una vintena aproximadament, feren les seves propostes i reclamacions, que foren recollides per l’Ajuntament. Sigui com sigui, la gent pot remetre les seves propostes i suggeriments fins el dia 5 de juliol enviant un correu electrònic a proposa@arta.cat. Els paisatgistes encarregats del projecte recolliran aquestes aportacions i presentaran una sèrie de propostes finals que se donaran a conèixer en una pròxima reunió de la qual se n’informarà.  

A la trobada d’ahir s’exposaren els objectius de qualitat que s’encalcen, com que el nou espai sigui un indret singular, versàtil, estètic, pràctic i que no hagi de menester d’un gran manteniment. De la mateixa manera, s’explicà que si bé per normativa no pot convertir-se en aparcament, podria existir l’opció de que els vehicles aparquessin en bateria al voltant de l’espai dissenyat si així es triàs. S’explicà l’evolució geogràfica de la plaça dins el poble, es detallaren les característiques del sòl (molt compacte) i els importants desnivells que presenta. Finalment, es mostraren exemples similars de llocs d’altres poblacions. Les persones assistents reclamaren que fos un espai segur per a infants i la possibilitat de convertir-lo en un lloc amb alternatives d’activitat per a persones majors, entre d’altres aportacions. Per altra banda, s’abordà la tipologia de l’arbrat que s’hi sembrarà, sobre el qual el veïnat demandà arbres de fulla perenne i no perillosos per als transeünts (amb arrel profunda) i, per últim, es recomanà la diversitat d’espècies davant la presència de possibles plagues vegetals en un futur.    

Tornar a d'alt