Segueix-nos
21/06/2018
L’Audiència de Palma declara que les murades i els patis de Sant Salvador són propietat de l’Ajuntament d’Artà
La sentència, feta pública avui, estima el recurs del consistori, revoca la sentència del Jutjat núm. 5 de Manacor, declara la nul·litat de la inscripció registral feta per la parròquia i la condemna al pagament de les costes

La secció 3a de l’Audiència Provincial de les Illes Balears ha estimat íntegrament la demanda presentada per l’Ajuntament d’Artà contra la resolució judicial per la titularitat de les murades i els patis de Sant Salvador i ha declarat que són propietat de l’Ajuntament d’Artà. Així mateix, la sentència, feta pública avui, anul·la la inscripció registral feta per la parròquia i mana al Registre de la Propietat de Manacor la seva cancel·lació, condemna a la Parròquia de la Transfiguració del Senyor a “estar i passar” per la declaració i la condemna al pagament de les costes del procés.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Artà ha rebut la notícia amb satisfacció ja que considera que estava suficientment provat, des del punt de vista documental, que les murades i els patis de Sant Salvador pertanyen al poble d’Artà.

L’Ajuntament d’Artà decidí recórrer la sentència després de consultar-ho i acordar-ho per majoria amb els portaveus de tots els partits amb representació municipal, en  considerar que existien arguments jurídics per fer-ho i que hi havia múltiples aspectes documentals i testimonials presentats per l’Ajuntament que no havien estat considerats ni tenguts en compte en la sentència del Jutjat de Manacor. Així mateix, s’obrí un període de diàleg paral·lel amb la parròquia per no seguir endavant amb el procediment, però no s’arribà a cap acord concret.

Tornar a d'alt