Segueix-nos
19/06/2018
Més de 550 alumnes del municipi d'Artà ja han pintat al mural "Som-riu Artà".
El mural de l'artista Sath amb el retrat de Toni Serra ja pren forma i serà inaugurat el dia 1 de juliol

El mural del projecte Som-Riu Artà ja comença a prendre forma. L'artista urbà Sath  fa feina a una paret aprop de l'antiga estació del tren d'Artà  pintant el mural que representarà el retrat d'en Toni Serra, un dels alumnes artanencs de l'escola Joan Mesquida. Però l'artista urbà no serà l'únic autor d'aquest gran mural perquè més de 550 alumnes dels centres educatius de Na Caragol, Sant Salvador, Sant Bonaventura, Rosa dels Vents i IES Llorenç Garcies i Font  varen anar a pintar el fons i a estampar el seu nom a la paret amb sprays, amb la col·laboració dels alumnes de l'escola d'educació especial Joan Mesquida de Manacor. 

Cal destacar que un dels objectius del projecte és posar a l'abast dels alumnes la possibilitat d'expressar-se amb la tècnica de l'spray i de participar de forma activa dins la comunitat donant visibilitat a les capacitats de les persones, a més d'oferir l'oportunitat als docents i alumnes, d'entendre la discapacitat com una oportunitat d'aprenentatge. "Volem donar les gràcies a Sath per la seva disposició i també a l'empresa Guillen Martel, que ens cedeix la grua que fa possible fer el mural d'enormes dimensions", ha explicat Marga Platel des d'Aproscom.

L'artista continua aquests dies fent feina al mural i la inauguració està prevista per dia 1 de juliol, amb un acte que consistirà amb un passa carrers amb "Els que ningú vol", grup de música que sempre acompanya el projecte i discurs de les autoritats implicades en el mural, en Manolo Galán, batle de l'Ajuntament d'Artà i autoritats d'Aproscom.

La creació del mural Som-riu a Artà suposa la continuació del projecte a la comarca del Llevant, després de les tres edicions anteriors que varen tenir lloc a Son Servera, a Capdepera i Manacor.

Tornar a d'alt