Segueix-nos
29/05/2018
Artà commemorarà el Dia Mundial del Medi Ambient amb un conjunt d'activitats divulgatives i de conscienciació
Se celebra el 5 de juny i l'objecte de la campanya d'enguany és la contaminació per plàstics com a amenaça mediambiental

El 5 de juny se celebra a tot el planeta el Dia Mundial del Medi Ambient, que enguany se centra en la lluita contra els plàstics d'un sol ús. Sota el lema 'Un planeta sense contaminació per plàstics', la campanya insta als governs, a la indústria i a les persones a agafar consciència i unir-se per reduir urgentment la producció i l'ús excessiu de plàstics d'un sol ús que contaminen els nostres oceans i amenacen la vida marina. Amb motiu d'aquesta jornada, l'Ajuntament d'Artà ha preparat una sèrie d'actes i iniciatives per, entre altres coses, fer partícip a la ciutadania i conscienciar-la sobre aquest problema global. En aquest sentit, cal dir que l'Ajuntament ha fet una feina prèvia amb els centres escolars del municipi amb la realització d'activitats de neteja de litoral o el projecte 'Comerç i Escola', de compra i consum responsable, entre d'altres.

Calendari

Així, entre els dies 4 i 8 de juny tendrà lloc el projecte 'Lets Clean' amb els centres educatius d'Artà, de neteja del litoral. El dilluns dia 4 se realitzarà la projecció del documental 'Out of plastic', de Line Hadsbjerg, sobre la contaminació de plàstics a les Illes Balears, a les 20 hores a la sala gran del Teatre d'Artà.

El dimarts 5, Dia Mundial del Medi Abient, l'Ajuntament instal·larà una paradeta al mercat per informar els transeünts de la importància de la recollida selectiva de residus. El capvespre, a les 17 hores, se presentarà el mural dels horts ecosocials que ha pintat l'artista Nívola Uyà i mitja hora més tard s'obrirà l'accés a les parcel·les perquè la gent pugui visitar-les i conèixer el projecte de primera mà. A les 20 hores, a les voltes de Na Batlessa, tindrà lloc la presentació del llibre 'Petita guia d'aus urbanes d'Artà', realitzat per Cati Artigues i Toni Muñoz. Finalment, el dissabte 16 de juny se celebrarà el cens de cabots al nucli urbà d'Artà, organitzat pel GOB en col·laboració amb l'Ajuntament. Serà a les 10 hores a la plaça de l'Ajuntament.  

Tornar a d'alt