Segueix-nos
03/05/2018
El projecte de neteja d’espais naturals litorals arriba a Artà
Dues brigades han realitzat tasques de manteniment i retirada de residus durant quinze dies a diferents platges i cales situades en espais de rellevància ambiental del municipi, cobrint uns 2.400 metres lineals de costa

Dues brigades d’operaris pertanyents al Projecte de Manteniment i Neteja d’Espais Litorals de Rellevància Ambiental de les Illes Balears han treballat durant quinze dies al litoral d’Artà, cobrint aproximadament 2.400 metres lineals de costa, per dur un control del deteriorament de les platges, cales, hàbitats litorals naturals, de les espècies que ocupen aquests indrets i de les alteracions, mitjançant feines de neteja, manteniment i millora de llocs situats en espais de rellevància ambiental (Xarxa Natura 2000 i Espais Naturals Protegits).

Aquest projecte, impulsat per la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus del Govern de les Illes Balears, té un àmbit d’actuació global, arribant a més de 120 cales i platges de les Illes, i consisteix en la distribució d’una sèrie de brigades formades per tres operaris i un coordinador per les diferents zones de bany on habitualment no arriben els serveis de neteja municipals, més adreçats al litoral urbà. El projecte està finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible.

A més a més, el projecte té una vessant social ja que les brigades estan formades per persones en situació de risc d’exclusió social. Des de l’àrea de medi ambient, es valora molt positivament iniciatives com aquesta ja que aporten recursos sobre el medi natural i ajuden directament a la conservació dels espais naturals.

Les brigades, que al municipi d’Artà s’han dividit en dos grups, han actuat a Cala Torta, Cala Mitjana, Sa Canova, s’Arenalet, Es Caló d’en Sureda, Cala Tonó, Sa Font Celada, la platja d’Es Matzoc o Na Clara. Després de les jornades de feina, els treballadors han transportat els residus fins el Punt Verd, on s’ha procedit al seu triatge selectiu.

Tornar a d'alt