Segueix-nos
24/04/2018
Bitgrup, del viver d'empreses d'Artà, primer premi Smart Mallorca a la innovació tecnològica
Reconeix el seu projecte Bitaqua, de monitorització i digitalització de l'aigua del municipi, per a l'Ajuntament d'Artà

L'empresa artanenca BitGrup ha estat reconeguda amb el primer premi Smart Mallorca a la innovació tecnològica, que atorga el Consell de Mallorca, pel seu projecte Bitaqua de monitorització i digitalització de l'aigua del municipi d'Artà. El premi, al marge del reconeixement a la seva feina, consisteix en la cessió d'un espai a l'estand del Consell de Mallorca a l'Smart Island World Congress que se realitza aquests dies (ahir i avui) al municipi de Calvià.  

L'Ajuntament va adjudicar aquest projecte per dur-lo endavant entre l'empresa i tècnics municipals. Fruit d'aquesta feina, actualment tenim al municipi un projecte innovador per poder llegir telemàticament els comptadors d'aigua. Això permet gestionar de manera més efcicient el consum i gestió d'aigua. Així, la ciutadania tendrà una lectura real cada dos mesos del seu consum a la vegada que es podrà detectar l'existència de fuites en el domicili.

BitGrup va ser la primera empresa usuària del Viver d'Empreses d'Artà, un espai físic municipal ubicat a l'edifici de Ses Escoles i dissenyat per acollir persones i empreses 'joves' per al desenvolupament de les seves activitats o projectes d'economia creativa, un fet que, a la seva vegada, satisfà el Consistori i reforça la seva feina en aquest àmbit.

Tornar a d'alt