Segueix-nos
23/04/2018
Gran èxit del curs d'agricultura ecològica a Artà
Vint-i-dues persones prenen part a la iniciativa, vinculada al projecte d’horts ecosocials que ha impulsat l'Ajuntament

Un total de 22 persones han pres part en el curs d’agricultura ecològica, organitzat per l’Ajuntament d’Artà en les darreres setmanes, i que el dissabte clogué amb una sessió pràctica per als participats. El curs ha estat impartit per un tècnic d’APAEMA, l'Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca, i està vinculat al projecte d’horts ecosocials, impulsat des de la regidoria de medi ambient, que té per objecte fomentar la pràctica de l’agricultura ecològica i l’agroecologia al municipi d'Artà.

En un poble la gent fàcilment té accés a un bocí de terra, però sempre hi ha algunes persones que, o bé no en disposen, o bé prefereixen aquest tipus de conreu. Així és com l’Ajuntament ha preparat 11 parcel·les de 18 metres quadrats a disposició dels ciutadans, que hi han accedit mitjançant concurs, i 4 de les quals s’han destinat a usuaris dels serveis socials. Aquest projecte s’ha pogut realitzar gràcies a l’ajuda del SOIB, amb el projecte ‘Joves qualificats’, que ha permès contractar a un biòleg que es dedica, entre d’altres projectes, a impulsar els horts ecosocials. 

La realització del curs era també un requisit previ per obtenir una parcel·la. Els alumnes, tant usuaris, com gent que disposa del seu hort però vol conèixer més, han aprèn molt durant els tres dies del curs. Finalment, en la sessió pràctica, es varen fer totes les operacions necessàries per muntar un hort ecològic. A partir d’ara un tècnic de l’APAEMA realitzarà una visita de control mensual, que serà oberta als demés usuaris d’horts d’Artà que hi estiguin interessats.

Tornar a d'alt