Segueix-nos
15/03/2018
Lliurades les distincions de qualitat turística als establiments SICTED d'Artà
Avui s’ha obert també el termini per a l’adhesió a la novena anualitat d'aquest sistema promogut per Turespaña

El regidor de promoció econòmica d’Artà, Bartomeu Gili, i un representant de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Francesc Bauzà, han lliurat avui matí les plaques i els diplomes de reconeixement als tres nous establiments del municipi que compleixen els criteris fixats pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) i també als establiments que acrediten la renovació del segell. Amb aquest acte es premia la bona tasca feta pels establiments i serveis que participen en el projecte alguns d’ells des de fa més de vuit anys. 

El SICTED atorga el reconeixement Compromís amb la Qualitat Turística de manera bianual, fent que els distingits per aquest any ho siguin pel bienni 2018-2019. La resta d’adherits, amb l’objectiu de renovar la seva distinció, treballaran al llarg del present any en col·laboració amb l’ATB, l’Ajuntament d’Artà i la consultoria artanenca Gest Ambiental, encarregada de l’assessorament als establiments que participen en el projecte.

Cal recordar que el SICTED és un sistema que pretén introduir mecanismes de millora continua en les destinacions turístiques mitjançant una gestió integral de la qualitat, tenint en compte tant la iniciativa privada com la pròpia administració. Es tracta d’un projecte promogut des de Turespaña del que ja formen part 189 destinacions de tot l’Estat i 5.110 empreses distingides. En el cas de les Balears, ja es compta amb 16 destins i prop de 630 empreses que han aconseguit la distinció, on destaca el cas d’Artà com un dels destins pioners en posar en marxa el projecte.

Novena anualitat

Per altra banda, l’Ajuntament d’Artà, la Conselleria de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme han posat en marxa la novena anualitat per a la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) a Artà. El període d’adhesió per els establiments que enguany vulguin incorporar-se al projecte SICTED resta obert fins a dia 15 d´abril. El projecte contempla una sèrie d’actuacions que permetran millorar la coordinació i el coneixement entre les diferents empreses i serveis del municipi, així com treballar amb Manuals de Bones Pràctiques, assistir a reunions de millora dels sectors i a diferents cursos de formació; el compliment dels mateixos permetrà obtenir un distintiu de compromís amb la qualitat turística.

Les empreses i establiments que es mostrin interessades, poden posar-se en contacte amb les persones responsables del projecte per a sol·licitar més informació a Gest Ambiental (www.gestambiental.es): info@gestambiental.es o bé al telèfon 971836621 en horari de 8’30 a 14’30h. Els establiments que ho desitgin podran rebre una visita d’un tècnic de la Conselleria de Turisme de les Illes Balears per tal d’ampliar la informació disponible i conèixer més de prop les avantatges que suposa adherir-se al SICTED.

Tornar a d'alt