Segueix-nos
02/03/2018
L’Ajuntament d’Artà sol·licita a Costes l’actuació urgent davant el risc de despreniment del camí de Caloscamps
Els veïns de la Colònia de Sant Pere han advertit l’aparició d’uns forats en el camí, que en pocs mesos s’han convertit en una bretxa d’uns metres de longitud

El passat mes de desembre alguns veïns de la Colònia de Sant Pere ja varen alertar a la regidoria de medi ambient sobre l’aparició d’uns forats en el camí de Caloscamps. El mes de febrer tècnics de l’Ajuntament varen realitzar una inspecció visual en el lloc, detectant que els forats ja s’han convertit en una bretxa d'uns tres metres de longitud en tan sols 2 mesos. El camí de Caloscamps, en aquest mateix tram, ha patit diversos episodis de despreniments. Per aquest motiu la Demarcació de Costes de les Illes Balears, el té vallat i senyalitzat amb un senyal de “Perill despreniments”.

És per tot això que l’Ajuntament d’Artà ha informat d’aquest fet a la Demarcació de Costes de les Illes Balears, que per la Llei 22/1988 de Costes, és competent en  obres i actuacions d'interès general. L’administració estatal ja va realitzar una actuació similar a Artà a la cala de Betlem,  construint un mur per tal d’evitar despreniments.

L’Ajuntament adverteix a costes, que en cas que es produís aquest despreniment, el camí d’accés a la cala quedaria greument afectat, ja que hi ha una marjada que el tanca i per tant no es podria ampliar.

El penya-segat en perill mostra una roca de màres a la seva base, i a sobre hi ha diferents capes d’argila i còdols. És aquest el material que està en perill de caure, de fet, es veu ja com ha patit un païment general.

Des de l’Ajuntament d’Artà s’espera que es pugui dur a terme una bona actuació preventiva, en comptes d’haver d’esperar a una correctora, en cas que es produís el despreniment. 

Tornar a d'alt