Segueix-nos
29/01/2018
L’Ajuntament d’Artà apel·larà la sentència de la titularitat de les murades de Sant Salvador
La junta de portaveus ha decidit per majoria interposar un recurs davant l’Audiència tot i que obre un període de diàleg amb la parròquia fins la data límit per presentar recurs d’apel·lació (20 de febrer), perquè aquesta reconegui la titularitat pública de l’objecte del litigi

La junta de portaveus de l’Ajuntament d’Artà ha anunciat avui, després del Ple municipal, que interposarà recurs d’apel·lació davant l’Audiència contra la sentència del Jutjat número 5 de Manacor del litigi per la titularitat de les murades i els patis de Sant Salvador, en la que es resol que és propietat de l’Església. No obstant això, i a petició del grup Independents, s’ha decidit obrir un període paral·lel de diàleg amb la parròquia fins a la data límit de presentació de recurs (dia 20 de febrer) per tal de no seguir endavant amb el procediment sempre i quan aquesta reconegui la titularitat municipal que és objecte de litigi.

Quatre dels cinc portaveus dels partits amb representació municipal (Independents, El Pi, Alternativa per Artà i PSOE) han informat que les seves assemblees municipals han acordat seguir endavant amb el procediment judicial ja que, tal i com defensa l’advocat que ha representat l’Ajuntament en el procés, existeixen sòlids arguments jurídics per revisar la resolució. El PP, per la seva banda, ha votat en contra.

El representant legal de l’Ajuntament en aquest litigi es reuní el passat dijous amb la junta de portaveus i exposà que havia hagut aspectes documentals i testimonials presentats pel demandant (l’Ajuntament) que no havien estat tinguts en compte en el procediment i que la sentència presentava algunes contradiccions suficients per, conforme a dret, interposar-ne un recurs d’apel·lació. Aleshores es decidí donar un termini fins avui per consultar-ho amb les assemblees de les diferents formacions polítiques i prendre una decisió al respecte.

Per març de l’any passat, l’Ajuntament d’Artà presentà als Jutjats de Manacor una demanda per declarar nul·la la inscripció de les murades i el recinte de Sant Salvador i perquè es rectifiqués en el Registre de la Propietat, passant a ser de domini municipal. Els partits  procedia d’aquesta manera a acomplir els dos acords del Ple, un de setembre de 2014 i un, de gener de 2016, en què s’instava a defensar la titularitat pública municipal per a aquest important bé immoble monumental, definidor i molt característic del paisatge urbà d’Artà. La defensa de la titularitat pública d’aquest bé també venia incorporada com a compromís d’actuació prevista aquesta legislatura al document de pacte signat pels Socialistes d’Artà, El Pi i Alternativa.

Tornar a d'alt